Lihateollisuus

TiedotteetValio

Carbo® Ympäristölaskuri edistää kotimaisen maidon ja naudanlihantuotannon päästöjen pienentämistä – yhteinen laskentamalli kattaa lähes 90 % suomalaisista nautatiloista

Valion maitotiloilla vuodesta 2019 käytössä olleen Carbo® Ympäristölaskurin käyttäjäkunta laajenee. Valion lisäksi myös Juustoportin maidontuottajat sekä Atrian, HKFoodsin ja Snellmanin nautatilat voivat nyt selvittää oman tuotantonsa hiilijalanjäljen Carbo® Ympäristölaskurilla. Laajan yhteistyön ansiosta laskenta kattaa jatkossa noin 90 prosenttia suomalaisesta maito- ja lihasektorista ja auttaa maidon- ja lihantuottajia pienentämään toimintansa päästöjä. Laskentamalli on Carbon Trust -organisaation sertifioima.

HKFoods tehostaa siirtämällä toiminnan pois Paimiosta

HKFoods rakentaa entistä vahvempaa pohjaa liiketoimintansa tulevaisuuden kilpailukyvylle ja parantaa kannattavuuttaan toiminnan tehostamisen myötä. HKFoods on päättänyt siirtää Paimion Teurastamo Oy:n toiminnot ulkoiselle palveluntuottajalle Liha Hietanen Oy:lle Sastamalaan 31.3.2025 alkaen, jonka jälkeen Paimiossa sijaitsevan tuotantoyksikön toiminta päättyy. Paimion yksikössä teurastetaan nautoja ja emakoita.

Liha-alan koulutus murroksessa  

Julkinen ruokakeskustelu kyseenalaistaa lihan syömistä sekä ilmasto- että eläintensuojelusyistä. Vaikka keskustelu on ollut vilkastakin, lihan kulutukseen sillä ei ole ollut suurta vaikutusta. Se on tilastojen mukaan pysynyt ennallaan ja valkoisen lihan osuus kulutuksesta on noussut. Liha-alan kiinnostavuuteen opiskelu- ja työpaikana se kuitenkin on vaikuttanut.