Paulig

Paulig, Paniflower ja BAT Agrar aloittavat yhteistyön: tavoitteena vähentää tortilloissa käytetyn vehnän ilmastovaikutusta 35 prosenttia

Paulig, Paniflower ja BAT Agrar aloittavat yhteistyön kestävämmän ja vähäpäästöisemmän elintarvikeketjun puolesta. Yhteistyöllä kehitetään uudistavia viljelykäytäntöjä vehnälle, jonka Paniflower muuttaa jauhoksi ja Paulig käyttää tortillojen valmistukseen tehtaillaan Belgiassa. Tavoitteena on vähentää vehnän ilmastovaikutusta jopa 35 prosenttia. Ensimmäisiä ilmastovaikutukseltaan pienempiä tortilloita on odotettavissa Euroopan markkinoille vuonna 2025.
TiedotteetPaulig

Paulig sijoittaa kahvin viljelyä uudistavaan biotekniikkayritys Amateraan

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut ranskalaiseen Amatera-startupiin, jolla on innovatiivinen biotekniikan ratkaisu monivuotisten viljelykasvien kestävään viljelyyn. Amateran teknologia nopeuttaa kahvipapujen jalostusta jopa viisinkertaisesti verrattuna perinteisiin menetelmiin. Tämä tapahtuu ilman geenimuuntelua. Yrityksen tavoitteena on luoda uusi kahvilajike, jossa yhdistyy arabica-lajin rikas maku sekä robusta-lajin parempi ilmastokestävyys ja sato-ominaisuudet. Sijoitus tukee Pauligin tavoitetta rakentaa ihmisten ja maapallon hyvinvointia edistävää ruokakulttuuria.

Paulig lanseeraa ainutlaatuisen ilmastorahaston vauhdittaakseen ilmastotoimia arvoketjussaan

Kansainvälinen elintarvikeyritys Paulig lanseeraa ainutlaatuisen ilmastorahaston, jonka avulla yhtiö aikoo vauhdittaa arvoketjunsa päästövähennyksiä. Rahaston arvo vuonna 2023 on 2,7 miljoonaa euroa. Rahasto kohdennetaan projekteihin, jotka tähtäävät päästövähennyksiin vehnän ja kahvin arvoketjuissa, kuljetuksissa sekä Pauligin omissa toiminnoissa. Projektit valitaan vuosittain ja toteutetaan yhdessä Pauligin yhteistyökumppanien ja toimittajien kanssa. Ilmastorahaston lisäksi Paulig jatkaa muita vastuullisuustoimiaan ja pyrkimistä kunnianhimoisiin vastuullisuustavoitteisiinsa.

Paulig avaa toimipisteen Itävaltaan

Kansainvälinen elintarvikeyritys Paulig vahvistaa jalansijaansa Euroopassa avaamalla toimiston Wieniin, Itävaltaan. Paikallisella myynti- ja markkinointitiimillä Paulig pyrkii vauhdittamaan Tex Mex -tuotteiden…

Paulig on sopinut Frezza-brändin ja -liiketoiminnan myymisestä Juustoportille

Paulig toi 20 vuotta sitten Frezza-tuotteiden myötä Suomeen täysin uuden kylmien kahvijuomien segmentin ja suomalaiset ovat saaneet nauttia erilaisista Frezza-mauista ja virkistävistä hemmotteluhetkistä vuosikymmenien ajan. Nyt Paulig on sopinut Frezza-brändin myymisestä Juustoportille, jonka on tarkoitus jatkaa brändin menestystarinaa ja myyntiä tulevaisuudessa. Kaupan suunniteltu täytäntöönpano on 31.3.2023.

Paulig sijoittaa maailman ensimmäiseen suklaan kaakaottoman vaihtoehdon valmistajaan WNWN Food Labsiin

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut brittiläiseen WNWN-startupiin, joka tuo ensimmäisenä maailmassa markkinoille kaakaottoman vaihtoehdon suklaalle. Sijoitus tukee Pauligin tavoitetta rakentaa ihmisten ja maapallon hyvinvointia edistävää ruokakulttuuria. WNWN:n teknologiaa voidaan skaalata helposti laajempaan käyttöön, ja nyt toteutettu sijoituskierros vauhdittaa yrityksen kasvua.
TiedotteetPaulig

Luontaisia aromeja tuottava biotekniikkayritys EvodiaBio sai ison rahoituksen

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut tanskalaiseen biotekniikan start-up-yritykseen EvodiaBioon, jonka tavoitteena on luoda kestävämpää maailmaa uudistamalla luontaisten aromien tuotanto. Sijoitus tukee Pauligin tavoitetta kehittää ihmisten ja maapallon hyvinvointia edistävää ruokakulttuuria. EvodiaBio valmistautuu tuomaan markkinoille ensimmäisen tuotteensa, alkoholittomiin oluisiin tarkoitetun luontaisen humala-aromin.

Paulig suunnittelee laajentavansa tortillatehdastaan Ruotsissa vastatakseen Tex Mexin kasvuun

Kansainvälinen elintarvikealan yritys Paulig aikoo vahvistaa asemaansa Tex Mex -tuotteiden Euroopan markkinajohtajana. Perheomisteinen yritys on sopinut 22 000 neliömetrin suuruisen tontin ostamisesta Ruotsin Landskronassa sijaitsevan tortillatehtaansa vierestä. Tällä hetkellä tehtaassa valmistetaan vuosittain 400 miljoonaa Santa Maria tortillaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille. Suunnitellulla laajennuksella vastataan Tex Mex -tuotteiden kasvavaan kysyntään.

Paulig ja K-ryhmä kutsuivat hyvän kahvin ystävät tekemään vastuullisia valintoja: yhteistyön tuloksena Nicaraguaan istutettiin yli 86 000 kahvi- ja varjopuuta

Pauligin ja K-ryhmän yhteinen ja onnistunut vastuullisuuskampanja on edennyt kahvitiloille asti. Nicaragualaiseen Jose de la Luzin kylään on istutettu nyt 84 000 uutta kahvipuuta ja 2 000 varjopuuta. Uudet kahvipuut parantavat merkittävästi 15 tilan tuottavuutta, ja varjopuut tukevat luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä, parantavat maaperän laatua sekä hillitsevät eroosiota ja veden haihtumista viljelmiltä. Varjopuut toimivat myös hiilinieluina ilmastonmuutoksen torjumiseksi.