Luontaisia aromeja tuottava biotekniikkayritys EvodiaBio sai ison rahoituksen

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut tanskalaiseen biotekniikan start-up-yritykseen EvodiaBioon, jonka tavoitteena on luoda kestävämpää maailmaa uudistamalla luontaisten aromien tuotanto. Sijoitus tukee Pauligin tavoitetta kehittää ihmisten ja maapallon hyvinvointia edistävää ruokakulttuuria. EvodiaBio valmistautuu tuomaan markkinoille ensimmäisen tuotteensa, alkoholittomiin oluisiin tarkoitetun luontaisen humala-aromin.

Paulig suunnittelee laajentavansa tortillatehdastaan Ruotsissa vastatakseen Tex Mexin kasvuun

Kansainvälinen elintarvikealan yritys Paulig aikoo vahvistaa asemaansa Tex Mex -tuotteiden Euroopan markkinajohtajana. Perheomisteinen yritys on sopinut 22 000 neliömetrin suuruisen tontin ostamisesta Ruotsin Landskronassa sijaitsevan tortillatehtaansa vierestä. Tällä hetkellä tehtaassa valmistetaan vuosittain 400 miljoonaa Santa Maria tortillaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille. Suunnitellulla laajennuksella vastataan Tex Mex -tuotteiden kasvavaan kysyntään.

Paulig ja K-ryhmä kutsuivat hyvän kahvin ystävät tekemään vastuullisia valintoja: yhteistyön tuloksena Nicaraguaan istutettiin yli 86 000 kahvi- ja varjopuuta

Pauligin ja K-ryhmän yhteinen ja onnistunut vastuullisuuskampanja on edennyt kahvitiloille asti. Nicaragualaiseen Jose de la Luzin kylään on istutettu nyt 84 000 uutta kahvipuuta ja 2 000 varjopuuta. Uudet kahvipuut parantavat merkittävästi 15 tilan tuottavuutta, ja varjopuut tukevat luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä, parantavat maaperän laatua sekä hillitsevät eroosiota ja veden haihtumista viljelmiltä. Varjopuut toimivat myös hiilinieluina ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Kahvin ilmastotavoitteet ovat saavutettavissa: Paulig aloittaa uudet ilmastoprojektit kahvin alkuperämaissa vauhdittaakseen kestäviä viljelykäytäntöjä

Maatalouden muutos on avainasemassa kestävässä kahviketjussa, sillä kahvin hiilijalanjäljestä suurin osa (lähes 70 %) muodostuu kahvipapujen viljelystä alkuperämaissa. Paulig tähtää arvoketjunsa kasvihuonekaasupäästöjen puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä ja aloittaa nyt vastuullisena edelläkävijänä uudet, ilmastoprojektit tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteidensa saavuttamiseksi kahvikategoriassaan. Ensimmäisessä vaiheessa projekteihin osallistuu lähes 500 viljelijää ja tavoitteena on vähentää näiden kahvitilojen ilmastovaikutuksia jopa 30 % ja tarjota kuluttajille entistä vastuullisempia vaihtoehtoja.

Paulig ja Lantmännen etenevät yhteistyössään kestävämpien viljelymenetelmien edistämiseksi 20 ruotsalaisella maatilalla

Kansainvälinen elintarvikealan yritys Paulig ja ruotsalainen maatalousosuuskunta Lantmännen ovat edenneet toiseen vaiheeseen yhteistyössään kestävän maanviljelyn edistämiseksi. Seuraavaksi noin 20 Lantmännenin sopimusviljelijää Ruotsissa toimittaa Pauligille 17 000 tonnia Ilmasto & Luonto -ohjelman mukaisesti viljeltyä vehnäjauhoa. Tämän odotetaan pienentävän ruotsalaisen vehnän ilmastovaikutusta jopa 30 prosenttia (2 300 tonnia hiilidioksidia). Vehnäjauhoista valmistetaan vuosittain Pauligin hiilineutraalissa tehtaassa Ruotsissa 400 miljoonaa Santa Maria -tortillaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoiden tarpeisiin.

Paulig sijoittaa kasvipohjaisia juustoja tuottavaan Willicroft -start-upiin

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on yhdessä Rockstartin ja muiden sijoittajien kanssa sijoittanut 2 miljoonaa euroa siemenrahoitusta hollantilaiseen, kasvipohjaisia juustoja tuottavaan Willicroft -start-upiin. Perinteisiä valmistustapoja sekä papujen ja palkokasvien kaltaisia ympäristöystävällisiä raaka-aineita yhdistelevä Willicroft tarjoaa laajan valikoiman kasvipohjaisia juustoja. Koska Pauligin tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä, yritys etsii aktiivisesti sekä ihmisten että planeetan hyvinvointia edistäviä ruoka- ja juomainnovaatioita. Willicroftin kasvipohjaiset juustot sopivat tähän tavoitteeseen hyvin, koska ne ovat saaneet ensimmäisinä alansa tuotteina Euroopassa yrityksen sosiaalisesta ja ympäristövastuusta kertovan B-Corp -sertifikaatin (1). Rahoitus mahdollistaa yrityksen toiminnan laajentamisen uusille markkina-alueille, kuten Pohjoismaihin, Isoon-Britanniaan ja Saksaan.

Paulig julkistaa 25 miljoonan euron investoinnin Vuosaareen kierrätettäviä kahvipakkauksia ja tehokkuuden parantamista varten 

Paulig investoi 25 miljoonaa euroa uusiin pakkauslinjoihin ja kuormalavojen lastausmoduuleihin Vuosaaren kahvipaahtimollaan Helsingissä. Uudet pakkauslinjat paitsi lisäävät kapasiteettia ja tuottavuutta, myös mahdollistavat kierrätettävän materiaalin käytön kahvipakkauksissa. Tämä on merkittävä edistysaskel Pauligin sitoumuksessa siirtyä vuoteen 2030 mennessä käyttämään ainoastaan kierrätettäviä pakkauksia, jotka valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Paulig myy Gold&Green brändin, aineettoman omaisuuden ja T&K-toiminnan Valiolle

Kansainvälinen, perheomisteinen elintarvikeyritys Paulig suunnittelee luopuvansa kasviproteiiniin keskittyvästä Gold&Green-liiketoiminnastaan ja panostaa kasvuun tärkeimmissä tuoteryhmissään, joita ovat Tex Mex, kahvi, mausteet ja snacks-tuotteet. Paulig on tehnyt sopimuksen Gold&Green-brändin ja Gold&Green Foodsin aineettoman omaisuuden sekä sen tutkimus- ja kehitystoiminnan myymisestä suomalaiselle maito- ja elintarvikealan yhtiölle Valiolle. Paulig käynnistää suunnitelman kaupan ulkopuolelle jäävien Gold&Green Foods toimintojen vaiheittaisesta lopettamisesta ja Gold&Green Foods aloittaa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä kanssa.