Tuore politiikkasuositus kannustaa hyödyntämään ruoan ympäristövaikutusten arvioinnissa menetelmää, jossa elintarvikkeiden ympäristövaikutukset suhteutetaan niiden ravitsemukselliseen laatuun. Tämä parantaa elintarvikkeiden elinkaariarvioinnin luotettavuutta ja käytettävyyttä erityisesti silloin, kun ympäristövaikutuksia katsotaan kulutuksen näkökulmasta.
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on käynnistänyt yhdessä jäsenyritystensä kanssa alan Luontokäsikirjan laatimisen. Käsikirjassa määritetään yhteinen suunta elintarviketeollisuuden luontotyön kehittämiseen sekä jaetaan käytännön työvälineitä ja esimerkkejä yritysten työn tueksi.
Kumppanisisältö: DNV Business Assurance Finland Oy Ab
FSSC 22000 -elintarviketurvallisuusstandardin mukaisesti sertifioitu yritys hyötyy laajasti sertifioinnista. Standardi edistää resurssien tehokasta käyttöä, sitouttaa henkilökuntaa ja auttaa johtoa jatkuvaan parantamiseen. Lue lisää
Vantaan kaupungin ja Yhteisen pöydän yhteistyöhanke ruokahävikin vähentämiseen on palkittu kansainvälisesti arvostetussa Milan Pact Awards 2025 -kilpailussa. Kilpailu järjestettiin osana Milan Urban Food Policy Pactin (MUFPP) Global Forumia Milanossa 14.–16. lokakuuta 2025. Palkinto myönnettiin Vantaalle sen innovatiivisesta ja vaikuttavasta työstä kestävän kaupunkiruokapolitiikan edistämiseksi.
Keväällä julkaistussa yhteiskuntapolitiikan alan väitöskirjassani1 kysyin, miten kestävyyttä tulkitaan ruokajärjestelmässä toiminnan tasolla, mitä painotuksia sille annetaan, ja miten toimet otetaan vastaan; miten hyväksytään ja normalisoidaan?
Vuonna 2022 Lantmännen ja Ilmatieteen laitos käynnistivät kolmivuotisen tutkimusyhteistyön, jonka tavoitteena oli selvittää, miten maaperän vuotuista hiilensidontaa voitaisiin lisätä suomalaisessa viljanviljelyssä sekä kehittää uusia tapoja hiilitaseen mittaamiseen. Nyt tutkimus on saatu päätökseen, ja sen tulokset tarjoavat kansainvälisesti merkittävää, uutta tietoa kestävämpien viljelykäytäntöjen vaikutuksista sekä käytännön välineitä ilmastotyöhön.
Hävikkiviikolla kehotetaan kokeilemaan, millaista ruokaa eilisen tähteistä voi tuunata. Kauppa on onnistunut tuunaamaan omaa hävikkiään kiitettävästi. Vuonna 2024 päivittäistavarakaupan myymälöiden ruokahävikki oli alle prosentin.
Tuore Helsingin yliopiston tutkimus korostaa maltillisen laidunnuksen merkitystä luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi nykyaikaisilla karjatiloilla.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.