Tiede & Tutkimus

seminaari

Ruoka-alan TKI-foorumi kokoontuu 31.10.

Lokakuun viimeisenä päivänä järjestetään ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari. Finlandia-talolla Helsingissä toteutettavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, LUKE, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Elintarviketeollisuusliitto,…

A2-maito ei ole aina paras vaihtoehto maitoherkille

Turun yliopiston elintarviketekniikan tuore tutkimus selvitti vatsaystävällisenä vaihtoehtona markkinoidun A2-maidon ja proteiinipilkotun laktoosittoman maidon vaikutuksia suoliston hyvinvointiin ja tulehdusarvoihin. Tutkimuksen mukaan laktoosi-intolerantikot sietivät proteiinipilkottua laktoositonta maitoa paremmin kuin A2-maitoa, ja laktoosia sietäville molemmat maidot sopivat yhtä hyvin.

Lantmännen ja Ilmatieteen laitos: Uusi tutkimus tuo merkittävää tietoa viljanviljelyn hiilitaseesta ja avaa satelliittipohjaisen seurannan mahdollisuudet

Vuonna 2022 Lantmännen ja Ilmatieteen laitos käynnistivät kolmivuotisen tutkimusyhteistyön, jonka tavoitteena oli selvittää, miten maaperän vuotuista hiilensidontaa voitaisiin lisätä suomalaisessa viljanviljelyssä sekä kehittää uusia tapoja hiilitaseen mittaamiseen. Nyt tutkimus on saatu päätökseen, ja sen tulokset tarjoavat kansainvälisesti merkittävää, uutta tietoa kestävämpien viljelykäytäntöjen vaikutuksista sekä käytännön välineitä ilmastotyöhön.