EU-kansalaisten mielipiteitä luotaavan kyselyn mukaan kansalaisten huoli elintarvikkeiden mikromuoveista on lisääntynyt Suomessa. Vuoden 2025 Eurobarometrin mukaan suomalaisvastaajista 51 prosenttia kokee ruoasta löytyvät mikromuovit suurimmaksi elintarviketurvallisuuden huolenaiheeksi ja 90 prosenttia kertoo ainakin kuulleensa aiheesta. Mikromuovihuolen osalta kasvua edellisestä, kolmen vuoden takaisesta kyselystä on 11 prosenttiyksikköä.
Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että vähemmän jalostetut härkäpapuraaka-aineet tukevat lihankorvikkeiden kuitumaista rakennetta. Härkäpavun esikäsittely taas vähentää tuotteiden vatsavaivoja aiheuttavia yhdisteitä.
Nuorten näkemykset kouluruoasta ovat pääosin kielteisiä, eivätkä he koe voivansa osallistua kouluruokailujen suunnitteluun. Nuoret kokevat puutteita kouluruokailun ohjauksessa ja järjestämisen…
Omenan puristejätettä voi hyödyntää etikan valmistuksessa käyttämällä erilaisia hiivakantoja. Artikkeli perustuu väitöskirjatutkija Qizai Wangin väitöskirjatutkimukseen.
Härkäpapu on ilmastoystävällinen proteiinilähde, mutta kuluttajat kokevat sen maun epämiellyttäväksi. Väitöskirjatutkimus selvitti, mitkä aistinvaraiset ominaisuudet ohjaavat maun hyväksyntää ja millaiset yhdisteet ominaisuuksia aiheuttavat. Tulokset antavat työkaluja maun parantamiseen.
Maa- ja metsätalousministeriö on valinnut yhdeksän tutkimus- ja kehittämiskonsortiota rahoitettavaksi Food 2.0 -haussa. Hankkeet käynnistyvät syksyllä 2025, ja niiden maksimikesto…
Lokakuun viimeisenä päivänä järjestetään ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari. Finlandia-talolla Helsingissä toteutettavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, LUKE, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Elintarviketeollisuusliitto,…
Turun yliopiston elintarviketekniikan tuore tutkimus selvitti vatsaystävällisenä vaihtoehtona markkinoidun A2-maidon ja proteiinipilkotun laktoosittoman maidon vaikutuksia suoliston hyvinvointiin ja tulehdusarvoihin. Tutkimuksen mukaan laktoosi-intolerantikot sietivät proteiinipilkottua laktoositonta maitoa paremmin kuin A2-maitoa, ja laktoosia sietäville molemmat maidot sopivat yhtä hyvin.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.