Ruokaketjun hankehaku on avoinna 8.9.–6.10.2025. Ruokaketjun kehittämishankkeisiin myönnettävää avustusta voivat hakea järjestöt, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt sekä korkeakoulut. Ruokaketjun…
Perusopetuksen aikana oppilaalle tarjotaan yhteensä noin 1900 ateriaa. Ruokailuhetket ovat toistuvia, päivittäisiä tapahtumia, mikä vaikuttaa tapojen ja tottumusten muodostumiseen. Ei…
Vuodesta 1965 lähtien julkaistu Tietohaarukka on monipuolinen tilastopaketti, joka kokoaa yksiin kansiin ruokaketjua koskevan tuoreimman ja vertailukelpoisen tilastotiedon pellolta pöytään. Tilastotieto on tärkeätä ruokajärjestelmän toiminnan kokonaiskuvan ymmärtämisen kannalta, ja se antaa luotettavaa tietoa mm. päätöksenteon taustaksi. Tietohaarukka puolustaa asemaansa erityisesti aikana, jolloin julkinen keskustelu kaipaa tutkittua tietoa nopeiden mielipiteiden rinnalle.
Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö jakoi tänä keväänä ensimmäistä kertaa stipendejä ammattiin valmistuneille. Stipendin saajia saivat ehdottaa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) jäsenyritykset sellaisille opiskelijoille, jotka…
Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö tukee yleishyödyllisellä pohjalla tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy ensisijaisesti elintarvikkeiden sekä elintarvikeainesosien kehittämiseen ja hyödyntämiseen. Säätiö on viime…
Miltä näyttää leipomon tuotantolinja tai miten syntyy suosikkijogurtti? Maistuva Päivä -teemaviikolla 5.5.–16.5.2025 yläkouluikäiset nuoret pääsevät tutustumaan ruokien ja juomien valmistuksen maailmaan sekä elintarvikealan työtehtäviin. Uusia osaajia tarvitsevalle alalle profiilin nosto nuorten keskuudessa on erittäin tärkeää, sillä vaikka ruoka on tuttu, ruoka-ala ei.
Orpon hallituksen keskiviikkoiltana julkistamat puoliväliriihen päätökset saavat kiitosta Pohjois-Savossa. Kuopioon perustetaan poikkihallinnollinen toksikologisen osaamisen keskus, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa…
Tuoreen tutkimuksen mukaan opettajaopiskelijat tunnistavat jokaisen luokanopettajan olevan ruokakasvattaja. He myös mieltävät ruokakasvatuksen päivittäiseksi, läpi lukuvuoden jatkuvaksi toiminnaksi. Luokanopettajakoulutus ei opiskelijoiden mukaan kuitenkaan ollut lisännyt ammatillista ymmärrystä ruokakasvatuksesta, vaan sen toteuttamisen nähtiin perustuvan lähinnä omaan kiinnostukseen ja luontaiseen ymmärrykseen. Opiskelijat toivoivat, että ruokakasvatusta käsiteltäisiin tulevaisuudessa systemaattisesti osana luokanopettajakoulutusta.
Helsingin yliopisto sai Ruokaketjun hankehaussa rahoituksen kansainvälisen ruokaviennin ja gastronomian maisteriohjelman suunnitteluun. Tuleva maisteriohjelma on englanninkielinen ja sen ympärille suunnitellaan…
Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellinen tiedekunta tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua kansainväliselle Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT Food) järjestämälle EIT Food…
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.