
Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön vuoden 2025 pro gradu -stipendit
Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö tukee yleishyödyllisellä pohjalla tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy ensisijaisesti elintarvikkeiden sekä elintarvikeainesosien kehittämiseen ja hyödyntämiseen.
Säätiö on viime vuosina toteuttanut tarkoitustaan myöntämällä henkilökohtaisia kokopäivätoimisia apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun. Lisäksi säätiö on jakanut vuosittain tunnustusstipendejä hyville pro gradu – ja diplomitöiden tekijöille (https://www.raisio.com/tietoa-meista/raision-tutkimussaatio/).
Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö kehittää toimintaansa. Tavoitteena on muun muassa lisätä Säätiön toiminnan vaikuttavuutta. Tästä syystä Säätiön hallitus on päättänyt, ettei uusia apurahoja myönnetä vuodelle 2026 ja näin ollen julkista apurahaprosessia ei avata lokakuussa 2025. Väitöstyötutkija, jolla on oikeus Säätiön jatkoapurahaan ns. ”neljän vuoden säännön” turvin, voi edelleen hakea jatkoapurahaa vuodelle 2026. Jatkoapurahojen hakuaika on 01.10.–31.10.2025. Jatkoapuraha haetaan kutsusta erillisellä Zefort-lomakkeella.
Vuoden 2025 stipendit
Raision Oyj:n Tutkimussäätiö on vuonna 2025 jakanut seitsemän pro gradustipendiä. Yhden stipendin arvo on 500 €.
Itä-Suomen yliopiston stipendien saajat:
Kerttu Tukiainen: Eri proteiinin lähteitä sisältävien kotitekoisten aterioiden proteiinin laatu ja ilmastovaikutukset
Immi Kovanen: Maidon ja kasvijuomien ravitsemuksellisen laadun sisällyttäminen elinkaariarviointiin
Turun yliopiston stipendien saajat:
Iida Valta: Etyyliesterimuotoisten omega-3 rasvahappojen tutkiminen simuloidulla INFOGEST ruoansulatusmallilla
Dilakshi Naotunna Palliya Guruge: Triasyyliglyserolien enantiomeerien ja regioisomeerien analysointi ylikriittisellä kromatografialla
Helsingin yliopiston stipendien saajat:
Maiju Kemppainen: Osa-aikaisen laidunnuksen ja tarhaulkoilun vaikutus lehmien sosiaaliseen käytökseen ja motivaatioon
Satu Hult: Amerikankarpalon (Vaccinium macrocarpon) varastopatogeenit sekä lajikkeen ja kasvutunneliviljelyn vaikutus marjan laatuun varastossa
Emmi Lamminaho: Lactiplantibacillus plantarum, Pediococcus acidilactici ja Periweissella beninensis -lajien tuottamien eksopolysakkaridien karakterisointi
Suosittelemme artikkelia

Raisio myy kasviproteiiniliiketoiminnan ja Härkis®-brändin Valiolle

Hiilineutraali energia kiinnostaa
Kumppanisisältö: Raisio

Ei ihan peruskauraa – Kotimaista kauraa leipomoiden tarpeisiin

Raisio Oyj:n tutkimussäätiön vuoden 2024 pro gradu ja diplomityöstipendit

Raisio Oyj:n tutkimussäätiön vuoden 2023 stipendit
Kumppanisisältö: Go On
