Hyvää Suomesta -merkki päivittyi

Monelle suomalaiselle kotimainen alkuperä on tärkeä kriteeri ruokaostoksilla, ja tässä Hyvää Suomesta -merkki toimii kuluttajien apuna. Merkki kertoo nopealla vilkaisulla tuotteen kotimaisesta alkuperästä. 12 000 Hyvää Suomesta -tuotetta tarjoavat vaihtoehtoja kaikille kukkaroille, ruokavalioille ja mauille.

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi. Elintarvikkeen kotimaisesta raaka-aineesta ja työstä kertova alkuperämerkki on jo yli 30 vuotta vanha, ja uusi päivitetty merkki kunnioittaa alkuperäisen, Kyösti Variksen suunnitteleman ikonisen logon ilmettä. Suuresta muutoksesta ei siis ole kyse, vaan päivityksellä haetaan selkeyttä ja tuoretta ilmettä. Kuluttajan silmään muutos näkyy entistä selkeämpänä merkkinä, ja päivitetyn merkin voi löytää tuotepakkauksista sitä mukaa, kun yritykset uudistavat pakkauksiaan.

Kotimaiset kesäherkut löytyvät kätevästä hausta

Elämme kesäkokkaajien kulta-aikaa, sillä Suomen luonto tarjoaa nyt parastaan. Läpi vuoden laadukkaat kotimaiset lihat, kalat sekä maito- ja viljatuotteet saavat rinnalleen satokauden parhaat vihannekset, marjat ja juurekset.

Hyvää Suomesta -merkin lisäksi kuluttajien valintoja helpottaa myös uusi yritys- ja tuotehaku, jonka avulla voi kätevästi tarkistaa eri tuoteryhmien kotimaiset tuottajat ja tuotteet, olipa kyseessä pysyvästi valikoimissa oleva tuote tai kausituote. Haku löytyy osoitteesta https://ruokatieto.fi/tuotehaku/ Kiinnostaako mitkä kaikki jäätelöt tai vaikkapa grillimakkarat on valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista? Hakutoiminnosta tämä on helppo tarkistaa.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9. – Tervetuloa webinaariin

Kannattaa myös merkata kalenteriin syksyn tärkein juhlapäivä 4.9. Silloin vietämme Suomalaisen ruoan päivää jo kuudetta kertaa ja koko Suomi on kutsuttu juhlimaan.  Suomalaisen ruoan päivä kääntää katseet toimivan ruokaketjun hyötyihin: ruokaan, työhön ja turvaan. 

Järjestämme yhteistyössä Elintarviketieteiden seuran kanssa Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaarin 4.9. klo 9-10. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta. Apetit, MeEat ja Valio esittelevät tiedepohjaisia innovaatioita, joilla ratkaistaan ruoantuotannon haasteita käytännössä.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://kehittyvaelintarvike.fi/tapahtumakalenteri/tiede-ja-teknologia-ratkaisuja-kestavaan-ruoan-tuotantoon-suomessa/