Elintarvikealan eurooppalainen tutkimus elää mielenkiintoista vaihetta: Horizon2020 -puiteohjelmakaudesta siirrytään Horizon Europe -ohjelmaan. Se on vuosille 2021‒2027 ajoittuva EU:n yhdeksäs tutkimus- ja innovaatio-ohjelma.
Laajassa OATyourGUT –hankkeessa tutkittiin kauratuotteiden hyväksyttävyyttä Suomessa ja Kiinassa, suoliston hyvinvointia ja toiminnallisuutta in vitro –tutkimuksissa ja kliinisissä tutkimuksissa sekä…
Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden vähentyminen ja väestönkasvu haastavat ihmiskunnan pohtimaan ruuantuotantoa uudella tavalla. Ruokaketju − erityisesti eläintuotanto − tuottaa merkittävän määrän…
Tulevaisuuden urbaani ruuantuotanto on mahdollinen ratkaisu kriisialueiden ja ylikasvaneiden suurkaupunkien ruokaturvaan. Samalla se tuo sosiaalista ja elämyksellistä lisäarvoa kaikkiin kaupunkiympäristöihin.