
Luxemburg on portti Euroopan ruokamarkkinoille
Vauras Luxemburg Euroopan sydämessä toimii porttina monimuotoisille markkinoille. Maan ruokakulttuuri heijastelee rikasta historiaa, ja sen sijainti on tehnyt siitä kohtauspaikan vaikutteille Ranskasta, Saksasta ja Belgiasta.
Lilliputtivaltio Luxemburg sijaitsee suurten ruokamaiden keskellä. Ruokakulttuuri kantaa mukanaan monipuolisia historiallisia ja kulttuurisia vaikutteita. Sen sijainti Keski-Euroopassa kaiken keskellä on tehnyt siitä kohtaamispaikan useille vaikutteille, mukaan lukien ranskalaiset, saksalaiset ja belgialaiset kulinaariset ja juomakulttuuriset perinteet.
Luxemburgin suurherttuakunta on parlamentaarinen perustuslaillinen monarkia, jonka hallituksen päämiehenä toimii pääministeri ja valtionpäämiehenä suurherttua. Luxemburgissa on kolme virallista kieltä: ranska, saksa ja letzeburg (Lëtzebuergesch).
Maan pinta-ala on vain 2586 km2. Sen halki kulkee 1800 kilometriä jokia, joista suurimmat ovat Alzette, Sauer, Mosel ja Meuse.
Luxemburgin väkiluku vuonna 2021 oli 634 700. Suurimmat maahanmuuttajaryhmät ovat portugalilaiset, ranskalaiset, italialaiset ja belgialaiset; yli kymmenen prosenttia väestöstä on lähtöisin...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsaus 2025: Suomalainen ruokavienti myötätuulessa

Komissio esittää lievennyksiä yritysvastuudirektiiviin

Ravintolisien turvallisuutta halutaan lisätä EU:ssa

Eurooppalainen elintarviketurvallisuusverkosto parantaa yhteistyötä

Viinilehti valitsi Vuoden samppanjan 2023 ja Vuoden kuohuviinin 2023
