RKW Finland on palkittu edelläkävijä pakkausten vihreämmässä painatuksessa

Pakkaustuotantoon kohdistuu monia paineita. Nykyaikaisen pakkauksen tulisi olla visuaalisesti houkutteleva, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen. Kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, mutta edelläkävijät tekevät sen mahdolliseksi. RKW Finland on edelläkävijä kehitettäessä korkealaatuisesti painettuja pakkauksia, jotka ovat myös ympäristötehokkaita.

Myyntipäällikkö Kristiina Laurila RKW Finland Oy:stä kertoo: ”Tuotannossamme korkea laatu, talous ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä, tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa. Tämä vaatii sekä aikaa että investointeja, ei vain prosesseihin ja koneisiin, vaan myös tutkimukseen ja kehitykseen. RKW:llä on 20 vuoden kokemus CMYK-prosessipainamisesta, mutta edelleen tarvitaan paljon työtä, jotta pakkaussuunnittelijat saadaan siirtymään perinteisestä SPOT-erillisvärien käytöstä prosessipainatukseen. Työ kantaa kuitenkin hedelmää ja hyvä esimerkki on yhtiön tekemä uraauurtava työ laajennetun väriavaruuden painatuksessa, EGP-tekniikassa (Expanded Gamut Printing), jolloin myös juomapakkausten ulkoasusta on tullut houkuttelevampaa ja ekotehokkaampaa.”

Yhtenä tunnustuksena ekotehokkaasta prosessista ja näyttävästä painatuksesta RKW Finland on jälleen päässyt kansainvälisessä painatuskilpailussa finaaliin. Tällä kertaa EGP:llä painettu korkealaatuinen Heineken 8-pack-kääre vakuutti tuomariston FlexoTech International Innovation and Print Awards 2021 -kilpailussa, jonka palkintojenjakotilaisuus järjestetään 13. lokakuuta Lontoossa.

Heineken 8-pack on näyttävästi uudistettu kutistekalvopakkaus, jossa erityistä huomiota on kiinnitetty painatuksen ympäristöystävällisyyteen ja hiilijalanjäljen minimointiin. Tölkkien ryhmäpakkaus painettiin EGP-menetelmällä, joka vähensi materiaalijätettä, minimoi värien lukumäärän ja vähensi painatuksessa käytettävien liuottimien määrää.

Hartwall Oy:n brand manager Pekko Koski vastaa Heineken-brändistä Suomessa ja on tyytyväinen kehitysyhteistyön tuloksiin: ”Olisi mukavaa, jos kaikki pakkausvalmistajat voisivat seurata tätä trendiä ja tuottaa houkuttelevia pakkauksia ekotehokkaammin. Pitkäaikainen yhteistyö RKW:n kanssa on osoittanut, että myös painatus antaa merkittävän mahdollisuuden pienentää hiilijalanjälkeä.”

RKW Finland on ollut ensimmäisiä toimijoita, jotka ovat soveltaneet EGP-menetelmää pakkauspainatukseen Marvacon kanssa, joka on EGP-teknologian edelläkävijä Euroopassa. RKW Finland Oy:n pakkauspainatuslaatu on voittanut palkintoja yli 10 kertaa yhdessä Marvacon kanssa vuosina 2012, 2014, 2015, 2017, 2019 ja 2021. Yhtiö sai myös EGP™-sertifikaatin Marvacolta vuonna 2018.