Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki kansainvälisen World Chocolate Masters -kilpailun finaaliin

Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki valittiin torstaina 25.11.2021 pidetyssä karsinnassa Pohjoismaiden ja Baltian maiden edustajaksi kansainvälisen World Chocolate Masters-kilpailun finaaliin. Finaali järjestetään lokakuussa 2022 Pariisissa. Paulamäki on ensimmäinen suomalainen finalisti kilpailun historiassa

World Chocolate Masters on maailman johtava suklaa-alan kilpailu, jossa mitataan paitsi suklaankäsittelyn teknisiä taitoja, myös luovuutta ja kykyä yhdistää nykytrendejä perinteisiin käsityötaitoihin. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja nyt järjestettävä kilpailu on järjestyksessä kahdeksas. Alueellisia karsintoja järjestetään ympäri maailmaa yhteensä 20 ja niiden kautta valitut finalistit kohtaavat Pariisissa lokakuussa 2022. Kilpailun teemana on Tomorrow, huominen, ja finaalissa eniten pisteitä saanut kilpailija saa itselleen World Chocolate Master -arvonimen.

”Finaaliin pääsy on ollut pitkäaikainen unelmani ja olen ylpeä, että saan itseni lisäksi edustaa myös koko Fazeria. Omien kilpailutöideni teemana on ”Valitse huominen”. Se on aktiivinen muoto kaikille kilpailijoille annetusta yhteisestä teemasta ja inspiroi meitä tekemään konkreettisia tekoja huomisen eteen” legendaarisessa Kluuvikadun Fazer Caféssa työskentelevä Eero Paulamäki kertoo. ”Kilpailutöissäni voin näyttää, että perinteinen käsityötaito ja tulevaisuuden vastuullisen ruokatuotannon mahdollistava ruokateknologia voivat kulkea käsi kädessä. Karsinnassa tekemässäni konvehdissa on esimerkiksi käytetty kauramyllymme sivujakeesta valmistettua ksylitolia” Eero kertoo.

Paulamäki valmisti yli kahdeksan tuntia kestäneessä karsinnassa neljä kilpailutyötä: suklaaveistoksen, leivoksen, vegaanisen snack-tuotteen ja konvehdin. Erikoisuutena kilpailutöissä olivat Fazerin omat raaka-aineet: kauraproteiini, Lahdessa kaurankuorista valmistettu ksylitoli ja Fazer Experience -vierailukeskuksen talvipuutarhassa kasvaneet inkivääri, kaneli ja kaakaohedelmä. Kaikki kilpailutyöt sisälsivät kauraa sen eri muodoissa.

”Olemme riemuissamme Eeron menestyksestä ja uskomme, että finaalipaikka kirittää myös muuta organisaatiotamme rohkeaan luovuuteen. Kilpailutöissä näkynyt vastuullisuus ja uuden kehittäminen ovat vahvasti läsnä myös Fazerin suklaanvalmistuksessa. World Chocolate Masters-kilpailu on oiva paikka juhlia ensi vuonna 100 vuotta täyttävää Fazerin Sinistä” sanoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström.