Vuoden Kokki 2022 -kilpailun on voittanut Jonathan Slotte (ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun Joonas Heino (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna käynnissä olevilla Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Kemian Päivien Säätiön hallitus on myöntänyt vuoden 2022 Kemian Seurojen palkinnon toimitusjohtaja Niklas von Weymarnille hänen suurista ansioistaan teollisten biomateriaalien tutkimuksesta ja kehittämisestä.
Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.
Pakkaus- ja elintarvikealojen PacTec & FoodTec -messujen sekä muovialan PlastExpo Nordic -messujen kilpailuissa on valittu näytteilleasettajien uutuuksista mielenkiintoisimmat. PacTec & FoodTecin mielenkiintoisimman uutuuden tittelin sai VCI-korroosiosuojalaatikon esitellyt Boxon Oy. PlastExpo Nordicin mielenkiintoisimman uutuuden titteli meni Granulous-biokomposiitille. Voittajat palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022.