Henrik Toropainen seuran tapahtumakoordinaattoriksi

Henrik Toropainen (38) aloitti lokakuun alussa Elintarviketieteiden Seuran osa-aikaisena tapahtumakoordinaattorina. Hän hoitaa tehtävää etäyhteyksin kotoaan Helsingin Jätkäsaaresta.

– Työtehtäviini kuuluvat jaostojen ja hallituksen avustaminen tapahtumien järjestelyssä, viestintä- ja markkinointitoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus, jäsenpalvelu ja jäsentyytyväisyyden parantaminen, jäsenhankinta, yhteydenpito muun muassa viranomaisiin ja yhteistyökumppaneihin. Lisäksi osallistun jäsenrekisterin ylläpitoon ja nettisivujen päivittämiseen. Teen töitä pääsääntöisesti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, Henrik kertoo.

Hän on tutustunut työkavereihinsa pelkästään etäyhteyksin.

– Fyysisen kanssakäymisen puute on etätyön huonoja puolia. Totta kai tutustuminen työkavereihin on vaikeampaa etänä kuin toimistolla. Tätä kompensoidaan tiiviillä yhteydenpidolla etäyhteystyökaluilla. Siihen nähden kaikki on toiminut ilman suurempia ongelmia. Myös viimeiset puolitoista vuotta ovat totuttaneet käyttämään etätyökaluja yhteydenpitoon, Henrik arvioi.

Lopputyö kansalaisjärjestön yhteisökuvasta

Henrikillä on kaksi tutkintoa. Toimistopalvelun ja tietohallinnon merkonomiksi hän valmistui vuonna 2003 ja yritysviestinnän tradenomiksi vuonna 2007 Laurea ammattikorkeakoulusta. Tradenomin opinnäytetyön aihe on nykyiseen työhön hyvin osuva, sillä Henrik teki sen Suomen Kuluttajaliitolle kansalaisjärjestön ulkoisen yhteisökuvan kehittämisestä.

Myös Henrikin työura on painottunut järjestötehtäviin. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen CP-liitossa, Vates-säätiössä ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiössä.

– Olen työskennellyt myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, ollut vähän aikaa yksityisyrittäjänä ja palkallisena harjoittelijana Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimistossa. Olen tehnyt laaja-alaisesti erilaisia avustavia toimistotöitä. THL:stä lähtien työtehtävät ovat painottuneet enemmän sähköisen viestinnän puolelle, Henrik tarkentaa.

Lapsena pari vuotta Yhdysvalloissa

Suomen lisäksi Henrik on asunut Yhdysvalloissa, jossa perhe oli pari vuotta 1980-luvun loppupuolella. Henrikin muistikuvat tuosta ajasta ovat hieman hataria, koska hän oli alle kouluikäinen lapsi.

– Kävin siellä esikoulun. Asuinpaikkana oli ainakin Ann Arbor Michiganissa. Ekalle luokalle tultiin takaisin Suomeen.

Henrikin harrastukset ja kiinnostuksen kohteet painottuvat nyt musiikkiin ja penkkiurheiluun. Lapsena ja nuorena hän harrasti ratsastusta ja uintia. Pienestä alkaen hän on seurannut urheilua, etenkin jääkiekkoa, Formula ykkösiä ja eurooppalaista huippujalkapalloa. Aikuisena alkoi kiinnostaa hevimusiikki.

– Rock- ja hevimusiikkikeikat, festarit, penkkiurheilu ja suururheilutapahtumat, kodin elektroniikka, leffat ja sarjat, Henrik listaa mielitekemisiään.