Esedulla avattu uusi tuotekehitystila Leevi

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Otavankadun toimipisteeseen on rakennettu uusi tuotekehitystila. Tuotekehitystila Leevi on elintarvikkeiden ja erityisesti luonnontuotteista jatkojalostettavien elintarvikkeiden tuotekehitystila, joka sijaitsee Esedun tiloissa Mikkelissä.

Tuotekehitystilan keskiössä on tuotteiden ja raaka-aineiden kuivaus perinteisillä menetelmillä ja pakastekuivaamalla.

“Elintarvikkeiden ja raaka-aineiden kuivaus on kestävä säilöntämenetelmä. Tuotteiden varastointi tai kuljetus ei vaadi kylmäketjua. Pitkä säilyvyys huoneenlämmössä tekee tuotteista hyvin käyttökelpoisia raaka-aineita moneen prosessiin”, kertoo Esedun projektipäällikkö Heidi Fagerlund.

Leevin tuotekehitystilat tukevat Esedun ravintola- ja catering-alan, matkailualan sekä luontoalan opiskelijoiden opintoja. Tuotekehitystilassa opiskelijat pääsevät tutustumaan monenlaiseen elintarvikealan toimintaan kuten tuotteiden tuotekehitykseen, valmistukseen ja pakkaamiseen.

Leeviin voi tulla tekemään tuotekehitystä ensi syksystä alkaen. Leevi on käytettävissä kaikille Esedun opiskelijoille, yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville. Yritykset voivat hyödyntää tilaa tuotekehityksessään tai pienimuotoisessa valmistuksessa. Leeviä voi varata ottamalla yhteyttä Esedun opettajaan Anne Piispaan.

Leevi on pystytetty EU-rahoitteisessa hankkeessa Luonnoneväistä Elinvoimaa Etelä-Savoon -hankkeessa.

Luontoalan koulutuksia ja työpajoja Mikkelissä

Esedulla järjestetään monia eri työpajoja Luonnoneväistä Elinvoimaa Etelä-Savoon -hankkeen merkeissä. Työpajat ovat maksuttomia osallistujille, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen Esedun verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Tulossa olevia työpajoja, joihin median on myös mahdollista tulla paikan päälle:

  • Kuusenkerkän keruukoulutus & poimijakortin suoritus 3.6.
    Esedu, Salosaari (Metsäkouluntie 10, 50800 Mikkeli)
  • Luonnonyrttien keruutuotekoulutus, maasto-osuus la 18.6.
    Esedu, Salosaari (Metsäkouluntie 10, 50800 Mikkeli)
  • Pettujauhon valmistus 17.–18.6.
    Lusto, Punkaharju