Kumppanisisältö: IMCD Finland Oy

Trendeistä tuoteaihioita asiakkaille

Elintarvikevalmistusaineiden ja erikoiskemikaalien jakelija IMCD Finland Oy:n Espoon Keilaniemen tuotekehityslaboratoriossa hyödynnetään trenditietämystä ja laajaa asiantuntijaverkostoa tuotekehityksessä.

Marraskuussa avattu tuotekehityslaboratorio on IMCD Nordicin toinen laboratorio Pohjoismaissa. Monipuolisessa tuotekehitystilassa voidaan kehittää asiakkaan reseptiikkaa, auttaa asiakasta tuotekehityshaasteissa sekä valmistaa tuotenäytteitä IMCD:n tarjoamista ainesosista 

Tuotekehityslaboratoriosta apua pieniinkin haasteisiin 

Keskeisellä sijainnilla oleva laboratorio nopeuttaa asiakkaan kanssa tehtäviä tuotekehitysprojekteja ja uusien tuoteideoiden kehitystä. IMCD voi tehdä osan asiakkaan tuotekehitystyöstä. Apua saa sekä pieniin että isoihin tuotekehitysprojekteihin. Tuotekehityslaboratoriossa voidaan jäljitellä asiakkaan reseptiikkaa pienessä mittakaavassa ja kokeilla ainesosien käyttäytymistä tuotteissa.  

– Pystymme tekemään esimerkiksi makeisia, maitotuotteita ja liha-analogeja, iloitsee IMCD Finlandin tuotekehityslaboratoriosta vastaava elintarviketieteiden maisteri Enni Ala-Kurikka

Yritys seuraa tarkasti raaka-aineisiin, innovaatioihin, tuotteiden sisältöön ja käyttöön liittyviä trendejä. Trendien pohjalta yritys ideoi aktiivisesti tuoteaihioita, joista asiakkaat voivat kehittää edelleen omaan valikoimaansa sopivia tuotteita.  

– Asiakkailla ei ole usein resursseja seurata trendejä kovin tarkkaan. Me kerromme, minkälaisia trendejä heidän liiketoimintaansa liittyen on tulossa, kertoo IMCD Finlandin tekninen myyntipäällikkö Seppo Oksanen.   

Tyypillisessä tuotekehitysprojektissa asiakasta autetaan löytämään tuotteeseen sopiva maku- tai värimaailma tai kehitetään tuotteen rakennetta. Laboratoriossa tehdään myös aistinvaraista arviointia ja sieltä löytyy perusmittauslaitteistot.  

– Päivässä saamme usein ratkaistuksi jonkin asiakkaan erityisen ongelman, kertoo Oksanen.   

Globaali asiantuntijaverkosto käytettävissä 

Kustannusten säästö kiinnostaa asiakkaita, ja olennainen osa tuotekehitysprojekteja on kalliiden raaka-aineiden vaihtaminen edullisempiin, terveellisyydestä ja mausta tinkimättä.  

Uuden laboratorion myötä tuotekehityksessä voidaan vahvemmin keskittyä suomalaisiin makuihin ja suomalaisen kuluttajan mieltymyksiin. Globaalin yrityksen etuja on, että kehitystyössä voidaan nojata vahvasti laajaan sisäiseen asiantuntijaverkostoon. Esimerkiksi jäätelöiden kehitykseen saadaan tukea Italiassa sijaitsevalta jäätelötuotteiden tuotekehitysyksiköltä ja leivontaprojekteihin Belgiasta leivontaan erikoistuneelta tuotekehitysyksiköltä.   

Pitkäjänteinen yhteistyö takaa toimitusvarmuuden  

Viime vuosien monista poikkeustilanteista huolimatta IMCD:n tarjoamien valmistusaineiden toimitusvarmuus on ollut hyvä. Erinomaiset suhteet päämiehiin ovat ylläpitäneet toimitusketjun luotettavuutta. Lisäksi jokaisessa maassa on omat varastonsa ja ne toimivat hyvänä puskurina. Suomessa varastoja on kolmella paikkakunnalla.  

– Olemme pystyneet viestimään päämiehille asiakkaiden tarpeet pitkälle tulevaisuuteen, summaa IMCD Finlandin tekninen myyntipäällikkö Santeri Tenhovirta tiiviin ja pitkäjänteisen yhteistyön etuja.  


IMCD:n tuotekehityslaboratorio apuna tuotekehityksessä  

IMCD on globaali elintarvikevalmistusaineiden ja erikoiskemikaalien jakelija. IMCD Finland Oy myy Suomessa elintarviketeollisuudelle valmistusaineita ja tarjoaa pienille ja isoille asiakasyrityksilleen tuotekehitysapua Espoon uudessa tuotekehityslaboratoriossa. Suurin osa päämiesten tarjoamista valmistusaineista tulee BRC-, FSSC- tai IFS-sertifioiduilta valmistajilta Euroopasta. IMCD Finland Oy on osa IMCD Nordicia.  

LISÄTIETOJA: imcd.fi