Talous & LiiketoimintaAnu SusiTilaajille

Mö Kaurameijeri uuden edessä 

Mö Foods Oy vaihtoi viime vuonna tuotantosuuntaa kaurapohjaisiin juustoihin eli vuustoihin.

Maitotilalta Pohjanmaalta kotoisin olevat siskokset Annamari Jukkola ja Marjaana Vuorio miettivät kahdeksan vuotta sitten tapaa, jolla voisivat omalta osaltaan vaikuttaa ruokajärjestelmän kestävyyteen. He ryhtyivät kehittämään kasvipohjaisia tuotteita itselleen tutussa tuoteryhmässä, meijerituotteissa. 

Suuntaa omille tuotteille he hakivat tutkimalla kaupan maito- ja jogurttihyllyjen vaihtoehtoisia tuotteita. 

− Totesimme, että suurin osa kasvipohjaisista tuotteista oli soijapohjaisia tai todella marginaaliryhmälle suunnattuja, eivätkä maku ja laatuominaisuudet vastanneet sitä, mihin olimme tottuneet, sanoo Jukkola, yrityksen toimitusjohtaja ja myös suuren meijerin tuotekehityksessä työskennellyt kemian teknologian tohtori. 

Kaura oli luonteva valinta raaka-aineeksi, olihan se kotimainen ja juuri markkinoille tulleen nyhtökauran myötä isossa nosteessa. 

Vuonna 2017 perustettiin Mö Foods Oy,...

Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!

Liity jäseneksi