Ainesosaluettelot halutaan pitää yksinkertaisina

Ainesosaluetteloiden yksinkertaistaminen on ollut selkeä trendi jo usean vuoden ajan. Tämä on näkynyt myös Elintarviketieteiden Seura ry:n (ETS) uuden kannattajajäsenen, Bang & Bonsomerin, työssä.

− Ainesosaluetteloiden yksinkertaistaminen ja E-numeroiden välttäminen on näkynyt myös meidän valikoimassamme. Samoin uudet suuntaukset, kuten vegetaarinen ja vegaaninen ruoka, ovat tuoneet tarpeita uudenlaisille raaka-aineille. Toiminnalliset kuidut ja proteiinit ovat hyviä esimerkkejä uusista tarpeista Bang & Bonsomer Group Oy:n Fooding-yksikön vetäjä Anna-Maija Jutila kertoo.

Fooding -yksikkö tarjoaa laajan valikoiman elintarviketeollisuuden käyttämiä ainesosia ja kehittää valikoimaansa asiakkailta ja markkinoilta tulevien tarpeiden mukaan.

Suomalainen perheyritys

Bang & Bonsomer Group Oy on suomalainen, vuonna 1927 perustettu perheyritys, joka työllistää 280 ammattilaista. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä Lauttasaaressa.

Yritys toimittaa raaka-aineita, ratkaisuja ja teknologiaa asiakkaidensa tuotteisiin ja prosesseihin, toimii maailman johtavien raaka-ainevalmistajien kumppanina ja kehittää heidän kanssaan tuotteita ja palveluja huomioimalla jatkuvasti muuttuvat markkinat.

Yrityksen asiakkaita ovat eri teollisuudenalojen toimijat kuten elintarvike-, kosmetiikka-, pakkaus-, maali-, rakennus- ja kemianteollisuus. Fooding-yksikkö myy elintarvikkeiden valmistuksessa käytettäviä ainesosia hyvin monenlaisiin tuotesovelluksiin.

− Asiakaskuntaamme ovat kaikki elintarviketeollisuuden alat. Tarjoamme ainesosia, jotka antavat tuotteille rakennetta, makua ja väriä, lisäävät niiden hyllyikää tai parantavat niiden ravitsemuksellista arvoa. Tuotevalikoimaan kuuluvat tärkkelykset, hyytelöimisaineet, aromit, värit, proteiinit, kuidut, vitamiinit.

Bang & Bonsomerilla on Suomen lisäksi vahva jalansija Venäjällä, Kazakstanissa, Valkovenäjällä, Ukrainassa ja kaikissa Baltian maissa.

− Olemme kaikilla maantieteellisillä alueillamme paikallinen toimija omalla henkilökunnalla ja omilla varastoillamme. Haluamme jatkaa kansainvälistymistä hakeutumalla uusille alueille aina, kun se tukee nykyistä toimintaamme, Jutila tarkentaa.

Seura ikkuna teollisuuteen

Anna-Maija Jutila on ollut Elintarviketieteiden seuran henkilöjäsen jo monia vuosia.

− Fooding-organisaatiotamme Suomessa on kasvamassa, joten tuntui luonnolliselta liittyä myös seuran kannattajajäseneksi. ETS on tärkeä ikkuna nähdä elintarviketeollisuutta laajemmin ja saada tietoa siihen liittyvistä muista toimialoista. Seura on myös oleellinen linkki elintarviketeollisuuden parissa työskenteleviin kollegoihin, Jutila tiivistää kannattajajäsenyyden syitä.