
Helposti lähestyttävää ajatusjohtajuutta
Picadeli Finlandin varatoimitusjohtajasta toimitusjohtajaksi siirtynyt Kaisa Väistö-Nurminen haluaa mullistaa suomalaisten käsitykset salaatista.
Miten päädyit nykyisiin tehtäviisi?
Aloitin elintarvikeurani vuonna 2011 hevitukun puhelinmyyjänä Satotukku Oy:ssä, joka kuuluu samaan GreenFood -konserniin Picadeli Finlandin ja Salicon kanssa. Sitä ennen suoritin liiketalouden tradenomitutkinnon ja tein opintojen ohella asiakaspalvelu- ja myyntitöitä. Satotukussa hedelmä- ja vihannesbisneksen nopeatempoisuus vei mennessään.
Salaattibaarien parissa olen työskennellyt vuodesta 2012. Olin myös mukana avaamassa ensimmäistä konseptisalaattibaaria Suomeen reilu kymmenen vuotta sitten. Viimeiset pari vuotta olemme vetäneet laivaa yhdessä eteenpäin edeltäjäni Niina Westerbergin kanssa. Toimin varatoimitusjohtajana Picadelin operatiivisen toiminnan vetäjänä ja Niina Salicon sekä Picadelin toimitusjohtajana. Nina jatkaa matkaa Salico Oy:n kanssa ja on mukavaa, kun sparrauskaveri on yhä lähellä.
Mitkä ovat työsi parhaat puolet?
Toimitusjohtajaksi siirtyessä eniten muuttui henkinen vastuu. Vastaan nyt yksin Picadelin toiminnasta. Titteleistä riippumatta olen silti aina kokenut olevani asiakaspalveluammatissa. Saan isosti kiksejä nähdessäni onnistumisia ympärilläni, ja tykkään auttaa ja sparrata organisaatiota heidän henkilökohtaisella urapolullaan. Haluan olla johtaja, jolle organisaatio voi kertoa hulluimmatkin toiveensa ja auttaa toteuttamaan ne!
Naisena olen joutunut tekemään urallani kompromisseja. Perhe-elämässäni on haasteita ja on ollut pakko puntaroida, mihin kaikkeen repeää. Olen onnekas, että Niina on uskonut minuun. Koripallovalmentajana toimiminen on myös antanut minulle hyviä avuja johtajuuteen, ja lisäksi kehitän itseäni esimerkiksi lukemalla ja podcasteja kuuntelemalla.
Syövätkö suomalaiset aiempaa enemmän salaattia?
Suomalaiset ovat oppineet viimeisen kymmenen vuoden aikana, että salaatti voi olla täyttävä ateria itsessään. Tehtävää on kuitenkin vielä paljon, sillä malli salaatin syömisestä pelkkänä lisukkeena opitaan jo varhaiskasvatuksessa. Me olemme onnistuneet herättämään asiakkaitten ja kuluttajien kiinnostuksen tuotevalikoimalla ja yhteistyön helppoudella. Huippuälykäs salaattibaarimme pystyy laskemaan tuotteiden esilläoloajan ja lämpötilan ja vähentämään pistekohtaista hävikkiä laatimalla tekoälypohjaisia, olosuhteet huomioivia tilausehdotuksia. Pystymme esimerkiksi näkemään kaikkien miltei 300 salaattibaarimme lämpötilat, ja mahdolliset poikkeamat etänä reaaliajassa kontorillamme. Itsepalveluperiaatteella toimivat salaattibaarit tekevät terveellisestä syömisestä helppoa ja saavutettavaa.
Me Picadelilla haluamme ottaa Suomessa ajatusjohtajan aseman tekemällä kasviksista trendikkäitä. Salaattibaarejamme on Suomessa jo noin 280, Euroopassa ja Yhdysvalloissa yhteensä yli 2000. Ydinajatuksemme on, että myös pikaruuan tulisi edistää kansanterveyttä.
Toimitusjohtaja Kaisa Väistö-Nurminen
Minkä sovelluksen avaat ensimmäisenä aamuisin?
Avaan aamu-tv:n, jotta näen kellon ja uutiset!
Miten rentoudut?
Urheilemalla ja urheilua seuraamalla. Koripallo ja muut pallopelit ovat edelleen tärkeitä.
Viimeisin ilonaiheesi?
Tyttäreni ratsastusharrastus, josta hän nauttii todella kovasti.
Suosittelemme artikkelia

Parempi tehty kuin täydellinen

Kestävyysraportoinnin automatisointi vaatii uudenlaista ajattelua

Pauligin helposti avattava, kierrätettävä kahvivakuumipakkaus voitti ScanStar-palkinnon

Ensimmäistä kertaa jaettu Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle

Väitös: Ruokahävikin vähentäminen ei yksin tee elämäntavasta kestävää – tarvitaan rakenteellisia muutoksia
