Kumppanisisältö: VIP – Val Venosta Osuuskunta

Val Venosta – luomuomenia Euroopan sydämestä

Val Venostan osuuskunta VIP on Euroopan johtava luomuomenien tuottaja ja jalostaja. Mikä tekee tämän Etelä-Tirolin alueen niin erityiseksi, ja miten VIP on saavuttanut johtavan aseman luomuomena-alalla? Luodaanpa silmäys tähän samaan aikaan perinteikkääseen ja innovatiiviseen omenanviljelyseutuun.

Omenanviljelyllä on pitkät perinteet Val Venostan omenaparatiisissa. Alueen tuottajien työhön on aina kuulunut luonnon ja ihmisten kunnioittaminen. Kestävä tuotanto on eräs VIPin perusarvoista, joka tänään on tärkeämpi kuin koskaan. Val Venostan Omenaparatiisi on nykyisin Euroopan johtava luomuomenien tuotantoalue ja VIP, Val Venostan osuuskunta, Euroopan johtava luomuomenien tuottaja.

Luomuomenat kasvavat jopa kilometrin korkeudella merenpinnasta.

Parhaat luonnonolosuhteet

Val Venostan pienet viljelyalueet sijaitsevat 500-1 000 metrin korkeudella merenpinnasta. Ne tarjoavat parhaat mahdolliset luonnonolosuhteet luomuviljelylle. Runsas auringonpaiste, vähäinen sademäärä ja suuret vuorokautiset lämpötilanvaihtelut antavat optimaaliset luonnonolot Val Venostan omenien kypsymiselle.

Kaikki Val Venostan 260 luomutuottajaa ovat sitoutuneet Bioland- tai Demeter-yhdistysten sääntöihin, jotka ovat tiukempia kuin EU:n luomutuotteille asettamat standardit.

Suuressa ja nykyaikaisessa omenapakkaamossa käsitellään ainoastaan luomuomenia.

Luonnon ja teknologian yhteistyötä

Kestävyyden filosofia ja tulevaisuuteen suuntaava teknologia kohtaavat Val Venostassa. Kaikki seudun luomuomenat käsitellään Juvalissa innovatiivisessa pakkaamossa, joka on eräs Euroopan uudenaikaisimmista ja suunniteltu yksinomaan luomuomenien lajitteluun, varastointiin, pakkaamiseen ja jakeluun. Koska muut omenat käsitellään toisissa pakkaamoissa, luomuomenat eivät voi sekoittua tavanomaisesti tuotettuihin ja tuoteturvallisuus säilyy. Pakkaamon suurvarasto, johon mahtuu 18 000 omenalaatikkoa, toimii FIFO-ohjeen (first in, first out) mukaisesti, mikä mahdollistaa ammattimaisen, korkealaatuisen varastonhallinnan.

Jäljitettävyys tilalle asti

VIP takaa täyden jäljitettävyyden kaikille omenilleen. Kuluttaja voi saada omenien alkuperän tietoonsa täysin läpinäkyvästi BioGraphy -projektin ansiosta. Kaikissa Val Venostan luomuomenapakkauksissa on niiden tuottajan nimi. Verkkosivulta www.biography.vip.coop selviää paljon kiinnostavaa tietoa sekä tietyn pakkauksen omenien tuottajasta että luomuomenien tuotannosta ylipäänsä.

Pakkausmerkinnän avulla kuluttaja pääsee hakemaan lisätietoa omenansa tuottaneesta viljelijästä.

Ympärivuotinen saatavuus

Lajikkeiden runsaus on tärkeää VIPille ja sen tuottajille. Monipuolisuus auttaa vastaamaan kuluttajien erilaisiin tarpeisiin ja takaa, että hyvälaatuisia luomuomenia on saatavilla ympäri vuoden. Lajikkeista suosituin on raikas, makea Gala, jota on tarjolla huhtikuuhun saakka. Uudet lajikkeet kuten Bonita laajentavat valikoimaa Galan sesongin päätteeksi, ja tuttua Golden Delicious -lajiketta on saatavilla vuoden ympäri.

Kestävästi tuotettu, ekologisesti pakattu

Pyrkimys kestävään tuotantoon ei Val Venostassa pääty itse omeniin. VIP käyttää luomuomeniensa pakkaamiseen biohajoavia, uusiutuvia materiaaleja. Omenia pakataan esimerkiksi ympäristöystävällisiin, muovittomiin pakkauksiin, jotka on valmistettu kokonaan FSC-sertifioidusta kartongista. Myös omenien tarrat ovat täysin biohajoavia ja kompostoitavia.

VIP on ensiluokkainen kumppani

Tuotanto ei kuitenkaan merkitse kaikkea. Myös luomuomenien markkinointiin on panostettava. VIP on ensiluokkainen omenantuottajakumppani, joka tarjoaa parasta laatua tarkan seurannan ja omenien lempeän käsittelyn ansiosta. Sen asiakkaat ympäri maailman voivat luottaa sen varmuuteen, toimitustakuuseen ja joustavaan asiakaspalveluun – ympäri vuoden.

Mikä on VIP – Val Venostan osuuskuntien yhdistys

VIP on seitsemän Val Venostassa toimivan osuuskunnan muodostama yhdistys, jossa on noin 1 600 jäsentä. Yhdistys on eräs Italian ja koko Euroopan tärkeimmistä omenantuottajista ja johtava luomuomenien tuottaja ja markkinoija.

www.vip.coop