Kasvisteollisuus

Miksi salaatti pilaantuu? 

VegeSense-hankkeessa tutkitaan tuoreiden pilkottujen vihannesten pilaantumisen taustalla vaikuttavia biokemiallisia mekanismeja. Alustavissa tuloksissa on selvinnyt, että salaatin pilaantumiseen vaikuttaa kaksi eri mekanismia.

Suomalaisyritykset iskevät pelikentälle uusilla kasviproteiinien tuotantoprosesseilla

VTT ja suomalainen elintarviketeollisuus yhdistävät voimansa uusien kasviproteiinien arvoketjujen kehittämiseksi, hyödyntäen koneoppimista ja tekoälyä. Kustannustehokkaat ja laadukkaat kasviperäiset elintarvikkeiden raaka-aineet tuottavat tuloja sekä maanviljelijöille että elintarviketeollisuudelle. Näistä ainesosista voidaan valmistaa kasvipohjaisia ruokatuotteita, joita kuluttajat ostavat ja nauttivat mielellään.
TiedotteetFazer

Fazer harkitsee tuotannollisia muutoksia varmistaakseen kilpailukykynsä kasvipohjaisten juomien liiketoiminnassa

Kulutuksen hidastunut kasvu ja lisääntynyt tuotantokapasiteetti Euroopassa ovat tehneet kasvipohjaisten juomien markkinasta aiempaa kilpaillumman. Tämä kehitys edellyttää Fazerilta toiminnan tehostamista kilpailukyvyn varmistamiseksi. Fazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Ruotsin Tingsrydin tehtaalleen. Fazerin Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen. Tästä johtuen Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 vakituisen työsuhteen päättymiseen Suomessa.