Helsingin yliopisto on myöntänyt J. V. Snellman -palkinnon professori Maijaliisa Erkkolalle tunnustuksena ansiokkaasta tieteellisen tiedon välittämisestä.
Keliakialiitto on valinnut Vuoden 2024 gluteenittomaksi yritykseksi 3 Kaveria. Kunniamaininnan sai Panda. Keliakialiitto myöntää Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -palkinnon yhdelle yritykselle…
Suomen Akatemian vuoden 2024 akatemiapalkinnot saavat tutkimuspäällikkö Emilia Nordlund VTT:ltä ja akatemiatutkija Olle Järv Helsingin yliopistosta. Järv hyödyntää ihmisten liikkuvuutta yhteiskunnan ilmiöiden ja prosessien ymmärtämisen välineenä. Nordlund on ollut luomassa täysin uutta solumaatalouden tutkimuslinjaa VTT:lle.
Tänään ostetaan, maailman parasta lakritsaa… Näin voisi takavuosilta tutun mainosjinglen sanoittaa nyt, kun Halvan lakritsi on valittu maailman parhaaksi. Palkinnon jo yli 90 vuotta Helsingissä toimineelle perheyhtiölle antoi brittiläinen LUXlife-aikakauslehti.
Kategorioiden voittajat, yleisön valinta ja kunniamaininnan saaja kukitettiin voittajien julkistustilaisuudessa Helsingissä 27.11.2024. Huomio kiertotalouteen, hävikin ja jätteen vähentämiseen sekä vastuullisen…
Jukolan Juuston Aito Cheddar Vintage ja Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon on valittu Suomen parhaiksi juustoiksi 2024. Valtakunnallisen laatuarvioinnin järjestivät Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys, Suomen Pienjuustolayhdistys ja Juustonvalmistajain säätiö. Kilpailuun osallistui lähes 100 suomalaista juustoa. Juustoja arvioitiin 15 kilpailusarjassa ja sarjojen voittajista valittiin vielä paras kypsytetty juusto ja tuorejuusto.
Yhdistyneiden kansakuntien teollistamisjärjestö UNIDO:n maailmanlaajuisessa ruokateknologiakilpailussa etsittiin innovaatioita, joilla on mahdollisuus ratkaista globaalin ruokajärjestelmän suurimpia haasteita. Kalatalouden resurssitehokkuutta mullistava karkkilalainen Hailia palkittiin Soulissa, Koreassa ennen kaikkea kasvupotentiaalistaan.
Vuoden Ammattikeittiö-24 on Siilinjärven kunnan ruoka- ja puhtauspalveluiden Vanhan Pappilan keskuskeittiö. Valinta julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syksyn seminaarissa Helsingissä. Palkinto on ensimmäinen laatuaan Ammattikeittiöosaajien historiassa.
Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company sai Sörnäisten Tukkutorilla tislatuille ruis- ja maissiviskeilleen huippuarviot Yhdysvalloissa. Juomat testasi arvostettu yhdysvaltalainen Beverage Testing Institute BevTest, joka antoi helsinkiläiselle ruisviskille 91 pistettä ja maissiviskille 92 pistettä 100:sta. Molemmat helsinkiläisviskit saivat kultamitalin World Whiskies -kategoriassa. Kyseessä on suomalaisviskien merkittävin testimenestys Yhdysvalloissa. Erityisen saavutuksesta teki myös sen ajankohta, sillä tänään tulee 10 vuotta helsinkiläistislaamon ensimmäisen ruisviskin tynnyröinnistä.
Kansainvälinen ruoka-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi KING Konjac 2.0 -sushipalan maailman parhaimmat ruokainnovaatiot -palkinnon saajaksi.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.