Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on käynnistänyt yhdessä jäsenyritystensä kanssa alan Luontokäsikirjan laatimisen. Käsikirjassa määritetään yhteinen suunta elintarviketeollisuuden luontotyön kehittämiseen sekä jaetaan käytännön työvälineitä ja esimerkkejä yritysten työn tueksi.
Vientiyritysten yhteistoiminnan kehittämishanke VIKE tarjoaa suomalaisille elintarvikealan yrityksille mahdollisuuden kasvattaa vientiä NATO-markkinoilla. Viennin aloittamiseen tarvittava tuki ja verkostot ovat jo olemassa, mutta yrityksiltä vaaditaan sitoutumista, realistista suunnittelua ja rohkeutta hypätä uuteen.
Tekoälyn eri muodot nopeuttavat työprosesseja. Kielimallit auttavat teksteissä, mutta esimerkiksi tuotekehitykseen tarvitaan erilaisia työkaluja. Ihmistyötä ne eivät voi kokonaan korvata.
Lokakuun viimeisenä päivänä järjestetään ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari. Finlandia-talolla Helsingissä toteutettavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, LUKE, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Elintarviketeollisuusliitto,…
Kotitalouksien varovainen kulutus hidastaa myös ruokasektorin kasvunäkymiä tänä ja ensi vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Ruokavienti kasvaa, mutta odotettua hitaammin. Etenkin Yhdysvaltain tullipolitiikka tuo jännitteitä kansainväliseen kauppaan. Ruuan hinta nousee tänä vuonna 2,5 prosenttia ja ensi vuonna noin kaksi prosenttia.
Kolme vuotta sitten perustetun startupin, Unlimited Foodsin liiketoiminnan ytimessä on lihankaltaiset tuotteet, joilla yritys pyrkii korvaamaan lihaa sekasyöjien lautasilta.
Olvi-konserni on sopinut ostavansa Bosnia ja Hertsegovinan suurimman panimon, Banjalucka Pivaran. Vuonna 1873 perustettu Banjalucka Pivara sijaitsee Bosnia ja Hertsegovinan pohjoisosassa, lähellä Kroatian rajaa. Panimo työllistää noin 240 henkilöä ja siirtyy Olvi-konsernille eurooppalaiselta omistajaryhmältä, Altima UK Value Partners Limitediltä. Yrityskauppa laajentaa Olvi-konsernin kattavuutta uudelle maantieteelliselle alueelle ja avaa uusia kasvu- ja vientimahdollisuuksia sekä Balkanilla että laajemmin Välimeren alueella.
Tuoreen Etla-tutkimuksen mukaan bioteknologia-ala on noussut merkittäväksi osaksi Suomen kansantaloutta. Ala tuottaa jo yli seitsemän miljardin euron vuosittaisen liikevaihdon ja työllistää yli 19 000 ihmistä. Erityisesti molekyylibiologiaan perustuvan modernin bioteknologian yritykset tavoittelevat vauhdikasta kasvua, mutta kamppailevat viranomaislupien, jakelukanavien ja rahoituksen saatavuuden kanssa.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.