
Uusi elintarvikealan koulutus alkaa LAB-ammattikorkeakoulussa
Biomateriaalit ja elintarviketeknologia -insinöörikoulutus alkaa LAB-ammattikorkeakoulussa syksyllä 2025. Koulutus keskittyy alueellisesti vahvoihin raaka-aineisiin, viljoihin ja veteen, sekä elintarviketeollisuuden ja muiden biomateriaaleja käsittelevien alojen sivuvirtoihin.
Koulutus vastaa etenkin kasvipohjaisten tuotteiden ja prosessien, kehittämistarpeeseen. Koulutuksen kärkiaiheet tukevat alueellisia vahvuuksia. Kauran ominaisuudet ja käyttökelpoisuus eri prosesseissa ja juomateollisuutta koskevat tislaus ja mallaspohjan käsittely ovat keskeisiä teemoja.
Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen aktiivisten ainesosien erottaminen ja hyödyntäminen ovat sekä tutkimuksen ja opetuksen kohteina. Lisäksi koulutuksessa on kuluttajalähtöistä tuotekehitystä koskeva moduuli.
Yhteistyötä tehdään muiden elintarvikealan ammattikorkeakoulujen, Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston kanssa. Kasvipohjaisten elintarvikkeiden kehitysympäristö Food Pilot Plant LAB:n Lahden kampuksella tarjoaa toiminnalle tiloja.
Koulutusohjelmassa on 35 aloituspaikkaa ja opetuskieli on suomi. Osa kursseista on englannin kielellä. Perusopintojen jälkeen opiskelijat voivat erikoistua juoma- tai viljaprosesseihin, biomateriaaleihin ja tuotekehitykseen.
Suosittelemme artikkelia

Työnä tulevaisuuden suklaa

Elintarvikealan teekkareita Turusta ja Kouvolasta
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella

Ainutlaatuista yhteistyötä Päijät-Hämeen elintarvikealan yritysten kestävän kasvun hyväksi

Mistä lisää osaajia?
