Vuoden Kokki 2022 on Jonathan Slotte ja Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino

Vuoden Kokki 2022 -kilpailun on voittanut Jonathan Slotte (ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun Joonas Heino (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna käynnissä olevilla Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja Jonathan Slotte tulee ravintola Palacesta ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja Joonas Heino ravintola Peloton Cycling Eaterystä.

– Olin odottanut Vuoden Kokki -kilpailuja jo ennakkoon tosi innolla. Kisafiilis oli aivan huikea ja voitto tuntuu tietenkin upealta, Slotte kertoo ensitunnelmistaan voiton jälkeen. 

– Lähdin mukaan Vuoden Tarjoilija -kilpailuun hyvällä mielellä. Kilpailu oli kaikin osin hieno kokemus ja voitto tuntuu todella mahtavalta, Heino sanoo.

Tuomarit iloitsevat kisojen hyvästä hengestä ja kilpailijoiden osaamisesta

Vuoden Kokki -kisan päätuomari Heikki Liekola on iloinen kilpailun hyvästä tasosta ja kilpailijoiden yhteisöllisyydestä.

– Vuoden Kokki-finaalissa oli tänä vuonna hyvä taso. Kakkospäivänä taso oli parempi kuin ensimmäisenä kisapäivänä, mikä oli hieman yllättävää. Vaikka tunsimme kilpailijat jo semifinaaleista, se yllätti miten hyvä meininki ja ilmapiiri kilpailijoilla oli niin yksilöinä kuin keskenään. On ilahduttavaa nähdä, että kilpailutilanteesta huolimatta mukana oli kannustavaa yhteisöllisyyttä, Liekola sanoo.

Vuoden Tarjoilija -kisan päätuomari Miia Sironen toteaa kilpailun olleen tasainen. Tarjoilijakilpailu myös uudistui tänä vuonna kilpailutehtävien osalta.  

– Vuoden Tarjoilija 2022 on tarjonnut meille paljon uusia kilpailijoita. Taso on ollut tänä vuonna äärimmäisen tiukka ja tuomaristolla oli haastava tehtävä päättää kisan voittaja. Tänä vuonna oli useita kilpailutehtäviä, joita aiempina vuosina ei ole ollut. Näistä tehtävistä on tullut hyvää palautetta sekä katsojilta että kilpailijoilta, Sironen pohtii.   

Vuoden Tarjoilija 2022 on Joonas Heino. Kuva: Santeri Stenvall


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Alan arvostetuimmilla suomalaisilla kilpailuilla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuiden myötä järjestäjät ja yhteistyökumppanit haluavat nostaa esille ravintola-alan ammattilaisia ja lisätä alan arvostusta. Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Messukeskus, Metos, Valio ja Viking Line.

Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:
www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokki
Instagram: @vuodentarjoilija
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija
#vuodenkokki #vuodentarjoilija #vuodenkokkijavuodentarjoilija #ruokakulttuuri