Kumppanisisältö: Raisio

Ei ihan peruskauraa – Kotimaista kauraa leipomoiden tarpeisiin
Lähes 100 vuotiaan historian viljatuotteiden kanssa omaava Raisio keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan ja ainesosiin. Leipomoille ja ruokateollisuudelle Raisio tarjoaa ratkaisut laajalla valikoimalla luotettavia ja kotimaisia raaka-aineita, kuten kauraa. Kauraraaka-aineet eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään ”peruskauraan”.
Raisio on tehnyt pitkäjänteistä kehitystyötä vastatakseen leipomoiden tarpeet täyttävien tuotteiden kysyntään. Maukas ja kuitupitoinen, kotimainen, kaura on kivunnut hiljalleen myöskin gluteenittoman leivonnan kärkituotteeksi. Raisio on panostanut ja investoinut omien gluteenittomien kauratuotteiden valmistamiseen ja kehittämiseen Nokialla sijaitsevalla myllyllä. Kauran lisäksi myös muut viljat, vehnä, ruis ja ohra sekä kasviproteiinit ovat keskeinen osa Raision tarjoamaa leipomoille. Kaikkien viljojen jalostaminen asiakkaan tarpeisiin sopiviksi tuotteiksi tapahtuu Raision omilla myllyillä ja tuotantolaitoksilla.
Laaja valikoima kauraa
Raision Elovena® -kauraraaka-aineet sopivat mainiosti niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. Kauratuotteita on monessa muodossa: rouheina, litisteinä, hiutaleina sekä jauhoina eri karkeuksilla. Erilaiset kauratuotteet vastaavat monenlaisiin tarpeisiin ja mahdollistavat sopivan ratkaisun löytymisen asiakkaan tuotteeseen. Kaurasta syntyvät niin leipätuotteet, piirakkapohjat kuin kahvileivät, keksit ja välipalapatukatkin. Kaikista kauratuotteista on tarjolla myös gluteenittomat versiot, jotka sopivat gluteenittomaan leivontaan.

”Kotimainen kaura on gluteenittoman leivonnan hittituote, sillä se mahdollistaa hyvin monenlaisten leivonnaisten valmistamisen. Gluteenittomat kauraraaka-aineet sopivat kaikkiin yleisesti valmistettuihin leipomotuotteisiin”, Raision teollisuusmyynnin avainasiakaspäällikkö Petri Liimatainen kertoo.
Hyvänä esimerkkinä Raision yhä kehittyvästä kauravalikoimasta on Elovena Hieno Kauralese, joka mahdollistaa kauran hyvien ominaisuuksien lisäämisen entistä laajemmin tuotteisiin. Leipomotuotteiden lisäksi Hieno Kauralese toimii esimerkiksi leivittämisessä ja terveellisenä lisänä smoothiessa. Tuote on sekä kuitu- että proteiinipitoisuuksiltaan korkeampi kuin perinteinen kauralese. Lisäksi, rakenteeltaan erittäin hienona sillä on parempi vedensidontakyky.
”Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta tuotteen monikäyttöisyydestä. Suosittelen testaamaan!”, Liimatainen kehottaa.

Tuki ja ratkaisut asiakkaille
Raision asiantuntemus kauran käytöstä erilaisissa lopputuotteissa ja pitkäjänteinen tutkimus kauran ominaisuuksista mahdollistavat ratkaisujen löytämisen asiakkaiden tarpeisiin ja prosesseihin.
Myös täysin uusia kestäviä ruokakeksintöjä tehdään jatkuvasti, ja suomalainen kaura voi tulevaisuudessa nousta tärkeäksi osaksi sekä ihmisten että maapallomme hyvinvointia. Raisio on vahvasti mukana kaurapohjaisten tuotteiden kehityksessä sekä asiakkaiden tarpeiden tunnistamisessa.
”Suomessa me olemme mestareita käyttämään kauraa uusissa ruokainnovaatioissa. Maidon ja lihan korvaajana kaura on ollut jo mediahuomion keskipisteenä, mutta todellisuudessa kauran mahdollisuudet ovat rajattomat”, Liimatainen sanoo.
Elovena Hieno Kauralese
- Hieno Kauralese sopii monipuolisesti leivontaan, leivittämiseen ja smoothieen.
- Edullinen ja helppo tapa nostaa tuotteiden kuitu- ja proteiinitasoja sekä luoda halutunlaista rakennetta.
- Tavalliseen kauraleseeseen verrattuna siinä on enemmän kuitua (21% vs 18%) sekä proteiinia (20% vs 18%).
- Saatavana myös gluteenittomana.

Lisätietoja:
Petri Liimatainen, petri.liimatainen@raisio.com
Marjo Lehtinen, marjo.lehtinen@raisio.com
Suosittelemme artikkelia

Parempaa rakennetta kauratuotteisiin

Uutta tietoa kauraleivän laatuun vaikuttavista tekijöistä

Kriisi vauhditti leipomoalan energiasiirtymää

Ruoan kotimaisuudesta ei tingitä tiukkoinakaan aikoina – ostoskoriin kirivät nyt kotimaiset oma merkki -tuotteet

Nordic Oats luo brändiä pohjoismaiselle kauralle
Kumppanisisältö: Go On
