Tunnustuksia

Raisio Oyj:n tutkimussäätiön vuoden 2024 pro gradu ja diplomityöstipendit  

Raisio Oyj:n tutkimussäätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy elintarvikkeiden sekä niiden ainesosien kehittämiseen, ominaisuuksiin ja tuotantomenetelmien kehittämiseen. Myös elintarvikkeiden ja elintarvikeainesosien tuoteturvallisuuteen ja elintarvikkeiden kaupallistamiseen liittyvät tutkimukset kuuluvat säätiön toimintapiiriin.

Säätiö on viime vuosina toteuttanut tavoitteensa myöntämällä henkilökohtaisia palkka-apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun. Lisäksi säätiö jakaa tunnustusstipendejä hyville pro gradu tai diplomitöiden tekijöille.

Raision Oyj:n Tutkimussäätiö on vuonna 2024 jakanut seitsemän pro gradu- tai diplomityöstipendiä. Yhden stipendin arvo on 500€.

Itä-Suomen yliopiston stipendien saajat:

Vilma Liikonen, maisterintutkielma: Täysjyväviljat, tryptofaanimetabolia ja psyykkinen kuormittuneisuus

Anni Kuosmanen, maisterintutkielma: Kauran vaikutus koettuun kylläisyyteen ja fysiologisiin vasteisiin

Turun yliopiston stipendien saajat:

Carla Vecenâncio da Silva, Diplomityö: Ensimmäisen sukupolven lajienvälisten mansikkaristeymien aistinvaraiset ominaisuudet ja fenoliset yhdisteet

Zeynep Özturk, Diplomityö: Hyödyllisten mikrobikantojen ja yhteisöjen funktionaalinen kartoitus terveyttä edistävän fermentoinnin tueksi

Helsingin yliopiston stipendien saajat:

Katri Mäyrä, maisterintutkielma: Lypsylehmän elopainon muutosten yhteys tuotostasoon märehtimisaikaan ja aineenvaihduntaan

Tuuli Markkanen, maisterintutkielma: Järvisedimentin kestävän käyttötavan kehittäminen nurmen tuotannon kasvualustaksi

Enni Ala-Kurikka, maisterintutkielma: Maitohappokäymisen vaikutus durra-viljan fenolisiin yhdisteisiin