Oppilasravintolan monitaitoinen kokki toimii suunnitelmallisesti ja suurella sydämellä

Vuoden -23 Ammattikeittiöosaaja on kokki Päivi Korpi-Kaija Kurikan kaupungin ruokapalveluista. Korpi-Kaija toimii vastuukokkina Jurvan yhtenäiskoulun oppilasravintolassa huolehtien tiiminsä kanssa neljänsadan oppilaan ja sadan päiväkotilapsen päivittäisestä ruokailusta. Tunnustus julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syysseminaarissa Helsingissä 24.10.2024.

Neljänkymmenen vuoden työuran tehnyt, ruokapalvelualan todellinen konkari on nähnyt kuinka pienet kyläkoulut ovat yhdistyneet isommiksi, ruokalat muuntautuneet ravintoloiksi ja ammattikeittiötyö muuttunut yhä tehokkaammaksi. Vuodet eivät ole vieneet Päiviltä intoa palvella asiakkaita suurella sydämellä ja ajan hengessä mukana pysyen.

Korpi-Kaijan työtovereilta satelee runsain mitoin ylistäviä kommentteja:

”Tiedättehän sen ihmistyypin, jolla vaan on aina kaikki langat käsissä ja varasuunnitelma ihan kaikkeen, sattui sitten mitä vain? On sitten kysymys normaalista toiminnasta, korona-ajan kurimuksesta tai remonttiin liittyvästä poikkeustilasta, Päivi toimii loogisesti ja johdonmukaisesti, löytää aina ratkaisut kiperissäkin tilanteissa. Hänen taskustaan löytyy aina suunnitelmat b ja c, jos alkuperäinen suunnitelma ei toteudu. Hän todella omistautuu työlleen eikä katso kelloa tai kalenteria, jos työssä on tiukka paikka.”

Päivi kehittää itseään ammatillisesti ja on valmis tarttumaan uusiin haasteisiin ja ideoihin.  Hän seuraa ajankohtaisia ruokapalvelualan asioita ja soveltaa niitä sujuvasti työhönsä.

Työyhteisössä Päivi on napakka ja oikeudenmukainen, mutta myös äärimmäisen sydämellinen esihenkilö, joka tarttuu työhön kuin työhön. Päivin jämäkkyys ja perusteellisuus luovat oppilasravintolan keittiölle selkeät toimintatavat ja hänen kykynsä arvostaa ja kannustaa muita rohkaisee koko keittiötiimiä ideoimaan uutta.

Kestävän kehityksen projekteissa Korpi Kaija on vienyt läpi tarjottimettoman ruokailun ensimmäisenä Kurikassa.  Oppilasravintolassa on jo useita vuosia tarjottu kasvisruokaa toisena ruokavaihtoehtona, mikä on arkea laajemminkin Kurikan ruokapalveluissa. 

Sitoutuminen yhteiseen päämäärään on yksi niistä ominaisuuksista, joista työyhteisö haluaa Päiviä kiittää.

” Tämä nainen on todellinen keittiön sydän, jonka työn tuloksista moni saa nauttia päivittäin. Päivi on erittäin vaatimaton eikä koskaan nosta itseään, osaamistaan ja kykyjään esiin. Juuri siksi hän on oikea henkilö vuoden ammattikeittiöosaajaksi!”, iloitsee Kurikan kaupungin ruokapalvelupäällikkö Maarit Annala.