Uutisia

Tartu kirjaan

Julkaisuja 2020

Elintarviketurvallisuus Suomessa 2019 

Suomalaiset elintarvikkeet eivät sisällä kuluttajalle vaarallisia määriä kemiallisia aineita, ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereita esiintyy hyvin vähän tutkituissa elintarvikkeissa. Ruokaviraston koonnut viranomaisvalvonnan ja -tutkimuksen tulokset vuodelta 2019 julkaisuun Elintarviketeollisuus Suomessa 2019

Leipä– Leipojan keittiössä & Kaura 

Leipä-kirjaan on koottu kaikki leivästä, ja Kaura-kirja puolestaan paljastaa, miten kauraa voi käyttää entistä monipulisemmin ruuanlaitossa ja leivonnassa. Molemmat kirjat on kirjoittanut kotitalousopettaja, yrittäjä Arja Elina Laine, joka on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuudessa. Molemmissa kirjoissa on satakunta reseptiä. Kirjat on kustantanut Readtime. 

Elintarviketalous 2020 

Kantar Agrin Elintarviketalous 2020 -tilastojulkaisu sisältää laajan katsauksen Suomen maatalous- ja elintarvikesektorin tuotanto- ja kulutuslukuihin sekä hintoihin vuosilta 2014-2019. Kansainvälinen osuus kattaa EU-alueen sekä Brasilian, USA:n ja Venäjän. Tilastojulkaisu on ilmestynyt suomeksi ja englanniksi. 

Sustainable Development Goals Indicators for Finland 

Tilastokeskus on julkaissut laajan tilastoraportin Suomen kestävän kehityksen indikaattoreista. Sustainable Development Goals Indicators for Finland -raportissa on tilastojen ja grafiikan muodossa avaintietoja kestävän kehityksen indikaattoreiden kehityksestä Suomessa. Tilastoraportti kuvaa monipuolisesti ja laajasti muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, koulutukseen, sukupuolten tasa-arvoon, ympäristöön, talouteen ja ilmastonmuutokseen liittyvien tavoitteiden toteutumista. 

Elintarvikkeet – Tunne ruokasi 

Elintarvikkeet – Tunne ruokasi on kattava tietoteos elintarvikkeista. Kirja on tarkoitettu yleistietoteokseksi ruuan ja elintarvikkeiden parissa työskenteleville ja kaikille ruuasta kiinnostuneille. Kirjan on kustantanut Hygieniakonsultointi Välimäki. 

Taltuta lievä tulehdus 

Kirjapajan kustantama Taltuta lievä tulehdus -kirjassa kerrotaan havainnollisesti, mitä on lievä tulehdus ja erityisesti minkälaisia vaikutuksia ravinnolla on lievään tulehdukseen. Se on salakavala vaiva, joka vaikuttaa terveyteemme haitallisesti. Kirjan on kirjoittanut laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija Reijo Laatikainen

Faktat nettiin 

Gaudeamuksen kustantama Faktat nettiin – Asiantuntijaviestintä sosiaalisessa mediassa on käytännönläheinen verkon ja sosiaalisen median opaskirja asiantuntijatyötä tekeville. Verkko- ja someviestinnällä mahdollistetaan esimerkiksi tutkimustiedon näkyvyys. Kirjan ovat kirjoittaneet VTT Petro Poutanen ja VTT Salla-Maaria Laaksonen

Syötkö väärennettyä ruokaa? 

Syötkö väärennettyä ruokaa? -kirja kertoo elintarvikepetoksista Suomessa ja maailmalla. Sen on kirjoittanut tietokirjailija ja kuluttajaekonomisti Mari Koistinen, joka on perehtynyt eettisen ruuan kysymyksiin. Kirjan on kustantanut Into Kustannus Oy. 

Kommentit

Jätä kommentti