Ruokaviennin maisteriohjelma Helsingin yliopistoon 

Helsingin yliopisto sai Ruokaketjun hankehaussa rahoituksen kansainvälisen ruokaviennin ja gastronomian maisteriohjelman suunnitteluun.  

Tuleva maisteriohjelma on englanninkielinen ja sen ympärille suunnitellaan kansalliset ja kansainväliset korkeakoulu- ja yrityskumppanuus-mallit. Ohjelmasta valmistuvilla tulee olemaan osaamista markkinoinnista ja vientiliiketoiminnasta sekä ruokajärjestelmästä, ruokakulttuurista, ruuan tuotannosta, kuluttamisesta ja kokemisesta. Ohjelmassa painotetaan ratkaisukeskeisyyttä kestävän kehityksen haasteisiin.  

Maisteriohjelmassa on pilottivaiheessa 20 aloituspaikkaa, ja ohjelmaa on tarkoitus laajentaa. Maisteriohjelman suunnitteluun myönnettiin rahaa 585 000 €, ja hankkeen rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Koulutuksen johtajan valintaprosessi on meneillään. 

Kommentit

Jätä kommentti