Uusien tulevaisuuksien mallintaja

ETM Inkeri Pihlajisto on aloittanut Pauligilla täysin uudessa Intelligence & Insights Manager -tehtävässä, johon hän siirtyi Pauligin Suomen vähittäiskaupan markkinoinnin tiimistä. Uudessa työssä Pihlajisto kartoittaa eri markkinoiden nykytilaa ja mallintaa mahdollisia uusia tulevaisuuksia Pauligille.

− Ottaa varmasti vielä hieman aikaa, ennen kuin tehtävä asettuu lopulliseen muotoonsa, Pihlajisto arvioi.

Hän näkee monia mahdollisuuksia kehittää markkinaa, mutta nopeat voitot ovat kiven alla erityisesti, jos kategoria on jo hyvin kehittynyt kuten kahvissa.

− Tällöin täytyy antaa tilaa luovuudelle ja analytiikalla ja päästä irti niin sanotusta lukkotilasta, jossa ei voisi muka tehdä mitään, koska kaikki on jo kokeiltu tai optimoitu äärimmilleen.

Pauligilla on tavoitteena olla Euroopan nopeimmin kasvava elintarvikealan yritys ja vastuullisuuden edelläkävijä.

− Lisäksi meillä on paljon rakastettuja ja arvostettuja brändejä. Näissä puitteissa liiketoiminnan kehitystyö on valtavan innostavaa, Pihlajisto iloitsee.

Kiinnostus ohjasi elintarvikealalle

Inkeri Pihlajisto sanoo olleensa aina kiinnostunut ruuasta. Lukion jälkeen hän lähti opiskelemaan hotelli- ja ravintola-alaa Haaga-Helian ammattikorkeakouluun. Viimeisenä opiskeluvuonna hän huomasi mahdollisuuden siltaopintoihin elintarviketieteistä Helsingin yliopistolla.

− Sitä kautta löysin elintarvikealan ja sen mahdollisuudet. Valmistuin Haaga-Heliasta 2008 ja tein vuoden ajan ravintola-alan töitä, mikä vahvisti motivaatiotani opiskella vielä toinen tutkinto. Syksyllä 2009 aloitin Viikissä elintarviketieteiden fuksina, Pihlajisto kertoo.

Hän valmistui elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2012 ja teki lopputyönsä lihan ja lihavalmisteiden mainonnan vaikuttamiskeinoista.

Jo opintojen loppuvaiheessa Pihlajisto työskenteli Ruokakeskolla tilanhallinta-asiantuntijana. Sen jälkeen hän teki töitä Analyse 2:ssa ensin Category Expertin nimikkeellä, sitten Senior Category Analystin tehtävässä. Seuraavassa työpaikassa Makua Foodsilla Pihlajisto oli aluksi tuotepäällikkönä, sitten Brand Managerina.

Pauligille Pihlajisto aloitti vuonna 2018 Category Management Specialistin tehtävässä, josta hän siirtyi nykyiseen työhönsä vuodenvaihteessa.

Kansainvälinen työtiimi idearikas

Pihlajisto viihtyy hyvin Pauligilla, joka on kansainvälinen ruoka-alan konserni ja tunnettu korkealaatuisista tuotteista ja palveluista. Tuotetarjontaan kuuluu kahvituotteita ja -palveluja, ruokakonsepteja, mausteita, kasvisperäisiä tuotteita sekä snacks-tuotteita. Tunnettuja brändejä ovat muun muassa Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco.

Konsernillamme on noin 2 110 työntekijää kolmessatoista eri maassa.

– Työskentelen kaikkia Pauligin markkinoita ja tuoteryhmiä palvelevassa kansainvälisessä ja idearikkaassa New Opportunities and Insights -tiimissä, jonka vetäjä on venäläinen Alexander Kopytov. Tiimimme työkieli on englanti, ja minulla on ruoka-alasta innostuneita kollegoja sekä Suomessa että Ruotsissa.

Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat yrityksen omat markkinointitiimit, niin globaalit kuin ja maiden omat paikalliset tiimit.

– Myös ulkopuoliset kumppanit ovat tärkeitä sidosryhmiä, jotta pystymme analysoimaan eri maiden markkinatilanteita ja mahdollisuuksia kattavasti, Pihlajisto tähdentää.

Muita nimityksiä

  • Mirja Kiurusalmi aloitti mallasmestarina Savo Malt Oy:llä. Hän vastaa tuotannon ja tuotteiden kehityksestä.
  • Essi Sarkkinen on aloittanut tehtävässä Director, Clinical & Non-pharma regulatory affairs Oy Medfilesilla.
  • Restonomi, MBA Sami Nenonen on nimitetty Leipurin Suomen maajohtajaksi 1.2.2022 alkaen.
  • Lassi Hieta on aloittanut tehtävässä Plant Manager (yksikön päällikkö) Painotalo Ainesmestarit Oy:ssä.
  • Tuomas Salusjärvi on nimitetty Oddlygood Global Oy:ssä tehtävään Chairman of the Board.
  • Tiia Mörsky on aloittanut Reading Scientific Services Ltd:llä tehtävässä Business Development Manager.
  • Yli sadan suomalaisen kasvuyrityksen muodostama Suomen startup-yhteisö on palkannut tiimiinsä kolme uutta jäsentä: Youssef Zad on nimitetty ekonomistiksi, Anna Brchisky viestintävastaavaksi ja Christina Keronen on hallinto- ja jäsenvastaavaksi.