
Öljyhamppu on matkalla kasviproteiinien kärkijoukkoon
Suomalaisen öljyhampun vientimarkkinat ovat laajenemassa Japaniin ja Yhdysvaltoihin.
Suomessa öljyhampun käyttö elintarviketeollisuudessa ja erityisesti öljyhampun vienti ovat kasvussa. Tällä hetkellä hampun käyttö Suomessa on vielä sisäänajovaiheessa verrattuna Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Suurimmat hampun viljelykeskittymät löytyvät Baltiasta, Saksasta, Ranskasta ja Puolasta.
– Suomessa nykyisen 1500 hehtaarin viljelyalan odotetaan kasvavan kuluvan vuoden aikana 2000 hehtaariin. Seuraavaksi on investoitava siemenen prosessointikapasiteettiin, joka on tarkoitus kasvattaa 2,5-kertaiseksi muutaman vuoden sisällä, kertoo FoodFarmin liiketoimintajohtaja Satu Pura.
FoodFarm myy ja markkinoi öljyhampun siemenestä prosessoidut raaka-aineet teollisuuden jatkojalostajille ja tukkumyyntiin.
Hamppua viljellään eteläisessä Suomessa Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen asti. Hamppu on viljelijöille houkutteleva kasvi, sillä se sopii hyvin kiertoviljelyyn ja erikoiskasvina sen viljely on kannattavampaa...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Selvitys: Suomi voi lisätä merkittävästi kasviproteiinien tuotantoa 2040 mennessä

Suomalaisyritykset iskevät pelikentälle uusilla kasviproteiinien tuotantoprosesseilla

Herne 3.0

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinto Jyväs-Hampulle
Kumppanisisältö: FoodFarm Oy

Öljyhampusta vastuullista, kotimaista kasvisruokaa
