
Savuaromien käyttö elintarvikkeissa kiellettiin
Savuaromien riskinarviointi
- Savuaromi on valmiste, jota saadaan fraktiointi- ja puhdistusprosessin avulla kondensoidusta savusta.
- Savuaromin valmistaja hakee valmisteelle luvan asetuksen (EY) No. 2056/2003 mukaisesti noudattaen EFSA:n vuonna 2021 päivittämää ohjeistusta.
- Lupa uusitaan joka kymmenes vuosi.
- Savuaromivalmistajat tuottivat dataa kahdeksasta savuaromista kymmenestä, joten kahden savuaromin osalta myyntiluvat umpeutuivat automaattisesti 1.1.2024.
- Kaikkien muiden savuaromien käyttö kiellettiin EU:ssa turvallisuusarviointeihin perustuen
- Näitä savuaromeja sisältäviä liha-, juusto- ja kalatuotteita, mukaan lukien mäti, saa saattaa markkinoille 1.7.2029 asti ja myydä loppuun niiden parasta ennen -päivään tai viimeiseen myyntipäivään asti. Muita elintarvikeryhmiä saa vastaavasti saattaa markkinoille 1.7.2026 asti.
- Riskinarvioinnin tekemiseksi komissio pyytää toimittamaan analyysituloksia furan-2(H)-onista, bentseeni-1,2-diolista sekä...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Tulli löysi kiellettyä väriä makeisesta – karkeissa jälleen paljon virheellisiä tuotteita

Uusista raaka-aineista uuselintarvikkeita

Lisäaineiden ja aromien monitorointisuositus
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella

Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
