
Unlimited Foodsin tuotteilla kohti ravitsemus- ja ympäristötavoitteita
Kolme vuotta sitten perustetun startupin, Unlimited Foodsin liiketoiminnan ytimessä on lihankaltaiset tuotteet, joilla yritys pyrkii korvaamaan lihaa sekasyöjien lautasilta.
Hybridiruoka näyttää mullistavan juuri nyt erityisesti julkisen puolen suurkeittiöitä. Julkisella sektorilla ravitsemussuositukset korostuvat, mutta yhtä lailla ruuan maku ja hinta ovat tärkeitä tekijöitä. Isoilla yksityisillä ruokapalvelutoimijoilla ympäristötavoitteet korostuvat.
Jotta kasvipohjaisista tuotteista tulee suurille kuluttajamassoille haluttavia, tuotteen maun, käytettävyyden ja hinnan on oltava saman kaltaisia kuin lihalla. Unlimited Foods on kehittänyt jauhismurun, joka vastaa ominaisuuksiltaan jauhelihaa.
Unlimited-jauhismuru maistuu jauhelihalle, toimii ruuanlaitossa kuten jauheliha ja maksaa saman verran kuin jauheliha. Jauhismuru ei vety kastikkeissa tai keitossa ja kestää kylmävalmistusprosessin, mikä tekee siitä erityisen sopivan ammattikeittiöiden käyttöön.
– Meidän jauhismuru on näppärä tapa päästä ravitsemus- ja ympäristötavoitteisiin. Sillä voidaan korvata osa tai kaikki tietyn ruokalajin lihasta, kehuu yrityksen toimitusjohtaja ja toinen perustajista Julius Miikkulainen.
Unlimited Foodsin asiakkuuksissa vegetuotteiden volyymi on jopa kymmenkertaistunut, kun jauhismurulla korvataan lihaa. Esimerkiksi Espoo Catering on testannut murua hybridiruuissa laajasti, ja se pärjää lihalle erinomaisesti. Espoon kouluissa, päiväkodeissa ja lounasravintoloissa ruokaa tarjoava yritys tulee tulevaisuudessa korvaamaan muun muassa pastavuoassa ja jauhelihakeitossa jopa 50 prosenttia jauhelihasta jauhismurulla.
Unicafella on todettu jauhiksen toimivan hyvin segaaneille. Helsingin yliopiston kampuksilla toimiva lounasravintola on ottanut listoilleen myös kevään uutuudet Unlimited-pyörykän ja -pihvin, jotka myös ovat ominaisuuksiltaan jauhelihaisten vastineidensa kaltaisia.
– Jos lihan hinta jatkaa saatavuushaasteiden takia nousuaan, meidän tuotteesta saattaa tulla ruokapalveluille säästämiskeino, innostuu Miikkulainen.

Unlimited Foods tähtää vientiin
Unlimited Foods on tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen keskittynyt yritys, jonka seuraava askel on kansainvälistyminen.
– Jauhismurulla on pitkä säilyvyys ja kuluttajatestien tulokset ovat olleet loistavia, nämä edesauttavat mahdollisia vientikuviota, pohtii Miikkulainen.
Unlimited Foods on uusimpia Elintarviketieteiden Seuran kannattajajäseniä.
Lue Unlimited Foodsin toimitusjohtajan Julius Miikkulaisen henkilöhaastattelu täältä.

- Yritys on perustettu vuonna 2022.
- Unlimited Foodsilla työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä.
- Tuotteet valmistetaan sopimusvalmistuksena Suomessa.
- Enkelisijoittajien lisäksi yritykseen on sijoittanut ruoka-alan sijoitusyhtiö Heino Group Oy ja vastuullisiin sijoituksiin erikoistunut Adventurous Ideas Oy.

Suosittelemme artikkelia

Paulig vahvistaa asemaansa World Foods -kategoriassa ostamalla isobritannialaisen Panesar Foodsin

Solar Foods on listautunut Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle

Solar Foods on saavuttanut Soleinille self-affirmed GRAS -statuksen Yhdysvalloissa

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2023?

Solar Foodsin tehdas käynnistynyt – Ilmasta tuotettava proteiini voi olla tulevaisuudessa yhä useampien lautasilla
