Teknologiariippumaton tuotekehitystalo
Unlimited Foods Oy lanseerasi tammikuun lopussa herneproteiinipohjaisen Unlimited® jauhismurun, jonka myynti kasvaa kohisten. Tuote on kehitetty ennen kaikkea maistumaan lihansyöjille.
Se vastaa maultaan, käyttöominaisuuksiltaan ja hinnaltaan paistettua jauhelihaa. Murun rakenne on napakka eikä se vety keitoissa tai kastikkeissa, muru kestää myös hyvin kylmävalmistusta ja kuljetusta. Jauhismurua on saatavilla jo useista ravintoloista. Ravintolat käyttävät tuotetta joko jauhelihan sijaan tai korvaamaan osan jauhelihasta.
Esimerkiksi Antellin, Unicafen, Skifferin ja Dylan-ketjun ravintolat ovat juuri ottaneet tai ottamassa jauhismurua käyttöönsä. Syksyllä Espoo Catering alkaa tarjoilla kehittämäänsä pastavuokaa, jossa käytetään yhtä paljon jauhismurua ja jauhelihaa.
Julkisten keittiöiden puolella yritys näkee jauhismurulla isoja mahdollisuuksia. Tuote ei vaadi uusien reseptien opettelua kiireiseltä henkilökunnalta koska se on käytettävissä samoin kuin jauheliha.
— Julkiset keittiöt voivat vastata ympäristö- ja ravitsemustavoitteisiinsa korvaamalla osan jauhelihasta jauhismurulla. Tuotteen käyttö on myös taloudellisesti kannattavaa, sillä se on saman hintaista kuin paistettu jauheliha, eikä tuotteesta synny yhtä paljon paistohävikkiä kuin jauhelihasta, kehuu yrityksen toimitusjohtaja Julius Miikkulainen.
Myös isoimmat tukut ovat aloittaneet jauhismurun myynnin. Yritys myy myös kahta muuta tuotetta, pasteijaa ja piirakkaa, jossa jauhismurua käytetään täytteenä.
Sopimuskumppanuus vastaa nopeaan kysynnän kasvuun
Unlimited Foods on aloittanut toimintansa vuonna 2022. Yritys on teknologiariippumaton kasviproteiinituotteisiin keskittynyt tuotekehitystalo, joka valmistaa Suomessa sopimusvalmistuksella tuotteita omalla brändillään sekä kehittää ja valmistaa tuotteita horeca-puolelle, elintarviketeollisuudelle ja päivittäistavarakaupalle.
Teknologiariippumattomuus tarkoittaa Unlimited Foodsin toiminnassa sitä, että yritys pyrkii tarjoamaan parasta raaka-aineiden ja teknologian kombinaatiota asiakkailleen sitomatta toimintaansa tiettyihin teknologioihin tai raaka-aineisiin.
Sopimuskumppanimallilla nopeaan kysynnän kasvuun pystytään vastamaan hyvin. Vaikka tällä hetkellä panostukset ovat jauhismurun myynnissä ammattikeittiö- ja horeca-puolelle, jauhismurusta on kehitteillä myös nykyistä murua voimakkaammin maustettu kuluttajatuote.
Yritys pyörii nyt kolmen hengen tiimillä. Toimitusjohtajana työskentelee Julius Miikkulainen, tuotekehitys- ja tuotantojohtajana Jari Räsänen ja myyntijohtajana Maria Ray. Tiimillä on monipuolista kokemusta startuppien johtamisesta, markkinoinnista, kasviproteiinituotteiden tuotannosta sekä elintarvikemyynnistä. Yritykseen on sijoittanut enkelisijoittajia, Heinon perheen sijoitusyhtiö Torkkis Oy ja vaikuttavuutta sijoituksiltaan hakeva Adventurous Ideas Oy.