Kumppanisisältö: Christian Berner Oy

Puhtaus on puoli ruokaa – desinfioinnilla saat koko paketin!

Elintarviketeollisuudessa hygienia on ensiarvoisen tärkeää ja säänneltyä, jotta kuluttajille saadaan paras mahdollinen lopputuote. Paraskaan raaka-aine ei yksistään riitä, vaan käsittelyssä on huomioitava sekä käytettävän veden ja elintarvikelaitosten puhtaus muiden annettujen säädösten rinnalla. Kemikaaliton desinfiointi takaa myös sen, että raaka-aineisiin ei pääse niihin kuulumattomia aineita eikä esimerkiksi veden mukana elintarvikkeeseen päädy käytettävien kemikaalien jäämiä.

Puhdas vesi on elämän elinehto – myös elintarviketeollisuudessa

Suomalaisille puhdas vesi on itsestäänselvyys ja juomavettä saadaan hanasta jokaisessa taloudessa. Elintarviketeollisuudessa puhdas vesi on tuotannon perusta – se kulmakivi, joka kannattelee koko toimintaa.

Oikealainen vedenkäsittely, kuten esimerkiksi elintarvikelaitoksien sisääntulevien vesien, jää- ja kiertovesijärjestelmien vesien, tuotteisiin menevä veden, panimoiden ilmattoman vedenkäsittely sekä sekä CIP -kiertojen  loppuhuuhteluveden laadun varmistaminen tarvitsevat sekä asiantuntemusta että oikeat laitteet. Vettä voidaan käsitellä monilla erilaisilla tavoilla, joista kahta tarjoaa Christian Berner Oy; täysin kemikaalitonta UV-C käsittelyä sekä erittäin tehokasta otsonointia. Otsonointi mahdollistaa myös mielenkiintoisen vaihtoehdon – CIP pesujen loppudesinfioinnin. Käytettäessä otsonia CIP desinfioinnissa erillistä loppuhuuhtelua ei tarvita – näin säästyy sekä aikaa että vettä!

Vedenkäsittely on paketti, jossa on otettava paljon asioita huomioon. Suunnittelu, oikeat laitteet, asiantunteva huolto sekä nopeasti saatavat vara- tai kulutusosat ovat avainasemassa tehokkaassa elintarvikkeiden tuotannossa. Edustamme BIO-UV Group on vedenkäsittelyyn erikoistunut valmistaja, jonka valikoimasta löytyvät sekä otsoniin että UV-C -valoon perustuvia veden desinfiointilaitteita kotitalouden kokoluokasta suurten vedenpuhdistamoiden kokoonpanoihin, toteaa Tero Aura Christian Berneriltä.

Pintojen desinfiointia nopeasti ja turvallisesti ilman kemikaaleja

UV-C säteily tutkitusti inaktivoi ja tuhoaa erittäin tehokkaasti bakteereja, viruksia sekä muita mikro-organismeja hajottamalla niiden DNA:n rakennetta ja estämällä niiden lisääntymisen ja jakautumisen. Pintojen desinfiointi voidaan tehdä nopeasti ja turvallisesti ilman kemikaaleja, kun käytettävät laitteet ovat oikeanlaisia.

BIO- SCAN -laitteet soveltuvat erinomaisesti lähes kaikkien pintojen desinfiointiin ja vähentävät tehokkaasti bakteerien ja virusten leviämistä. BIO SCAN menetelmä on mainio lisä tuotantotilojen ulkopuolipuolisten tilojen desinfiointiin; esimerkiksi laboratoriot, toimisto- ja vastaanottotilat, kuljetuskalusto sekä erilaiset laitteet ja käyttökytkimet, voidaan desinfioida päivittäin tai jopa useamman kerran päivässä.  Laiteet ovat helppoja käyttää ja annamme sekä käyttö- että turvallisuusopastuksen, kertoo laitetta maahantuovan yrityksen Christian Berner Oy:n asiantuntija ja tuotepäällikkö Tero Aura.

Otsoni on tehokkaimpia tunnettuja desinfiointimenetelmiä. Otsoni on hapen kolmiatominen muoto, jossa desinfiontitapahtumassa yksi happi-ioni irtoaa, jolloin jäljelle jää vain happikaasua. BIO-UV:n kehittämä triO3Clean -pintojen desinfiointilaite tuottaa otsonin suoraan ilmasta; laite tarvitsee vain vettä sekä 230 V sähköä. triO3Clean laitteella voidaan desinfioida jopa 1000 m2 tunnissa.

triO3Clean laitteella voidaan desinfioida lähes kaikkia vettä kestäviä pintoja. Laitetta voidaan käyttää niin elintarviketeollisuudessa kuin muissa ympäristöissä  – esimerkiksi julkisten tilojen desinfioinnissa. Menetelmän suuri etu on siinä, että haitallisia kemikaalijäämiä ei pinnoille jää ja teho on taattu, kommentoi Tero Aura.

Christian Berner Oy edustaa ranskalaista laitevalmistajaa, BIO-UV:tä, joka valmistaa sekä veden ja pintojen desinfioinnissa käytettäviä standardien mukaisia UV-C ja otsonidesinfiointilaitteita.

BIO-SCAN laitteilla voidaan desinfioida lähes millaisia pintoja ja materiaaleja hyvänsä.  Menetelmässä ei käytetä kemikaaleja tai korkeaa lämpötilaa, joten hankaliakin materiaaleja, kuten kankaita sekä monimuotoisia esineitä voidaan käsitellä helposti ja tehokkaasti. BIO-SCAN laitteet tarjoavat käyttäjilleen mainion keinon lisätä hygieniaa sekä turvallisuutta.

Tuoteperheeseen kuuluu laitteita useampaan eri käyttötarkoitukseen aina käsikäyttöisistä laitteista desinfioiviin pöytälaitteisiin. Käsikäyttöisiä pintojen desinfiointilaitteita voidaan käyttää esimerkiksi tuotanto- ja toimitilojen tai ajoneuvojen desinfiointiin. Laitteiden teho on tutkittu kahden puolueettoman laboratorion toimesta ja laitteita käytetään yli kolmessakymmenessä maassa. Laitteet tuhoavat pinnoilta bakteerit ja virukset lähes sataprosenttisesti ja Bio-Scan Light lamauttaa Covid-19 viruksen jopa kahdeksassa sekunnissa, kertoo Tero Aura.

Kirjoittaja Tero Aura toimii Christian Berner Oy:n asiantuntijana suodatukseen liittyvissä tehtävissä.

Lisätietoa desinfiointilaitteista https://www.christianberner.fi/Valmistajat/bio-uv-group/

Tutustu myös videoon

Tero Aura

Christian Berner Oy

0405653070

tero.aura@christianberner.com

***

Christian Berner Oy on asiantunteva kumppani teknisissä asioissa. Christian Bernerin laajasta tuotevalikoimasta löytyy elintarviketeollisuudelle asiantuntemusta hygienian lisäksi myös esimerkiksi pakkaamiseen sekä tuotantolaitosten työturvallisuuteen liittyvissä asioissa.

www.christianberner.fi