Tuore kilpailija-analyysi osoittaa, että Suomella on kaikki edellytykset vahvistaa asemaansa ruokamatkailussa. Ruotsi, Tanska ja Norja ovat jo liittäneet ruoasta kertomisen osaksi matkailun tarinaa, ja selvitys antaa eväitä siihen, miten Suomi voi erottua omilla ainutlaatuisilla vahvuuksillaan. Visit Finlandin tilaama selvitys on osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa kolmen vuoden projektia, jonka tavoitteena on nostaa suomalaista ruokamaakuvaa.
Kekrinä pääosassa on satokauden herkullinen, lähellä tuotettu ruoka, yhteisöllisyys ja koko sen ympärille nivoutuva elinvoimainen maaseutu. Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) viettää kekriviikkoja 13.10.–2.11.2025 ja kannustaa kaikkia mukaan.
Brand Financen 2.9. julkaistussa Nordic 150 -raportissa ja hiljattain julkaistussa Food & Drink 2025 -raportissa arvioidaan erilaisten tuotemerkkien arvoa ja…
Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään nyt jo 9. kerran, ja ne kokoavat yhteen tuottajia ympäri Suomea. Tällä kertaa kilpailu järjestetään luonnonkauniissa Kemiönsaaren…
Kaksi Pohjanmaan perinteisintä kalatuotetta – Sundomin savusilakka ja Sundomin savukala – ovat nyt Ruokaviraston käsittelyssä. Tavoitteena on saada kalatuotteille suojattu maantieteellinen merkintä, joka tuo niille tunnustusta niin kansallisesti kuin EU-tasolla.
Komissio on hyväksynyt Savolainen mustikkakukko -nimen rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Savolaisen…
Uudessa kasvihuoneviljelijöiden kampanjassa nähdään syömisen lautasmalleja, kuten “ainakin yritin”, “parhaani tein” ja “close enough”. Arjen huumorilla kannustetaan suomalaisia lähemmäs 500–800 gramman päivittäistä kasvisten ravitsemussuositusta.
Opinnäytetyössä kehitetty malli yhdistää käytännön tuoteominaisuudet ja sosiokulttuurisen hyväksyttävyyden edistämään kasvipohjaisten maitotuotteiden kulutusta.
Suomen ruokamaakuvaa kehitetään lähivuosina määrätietoisesti osana matkailumarkkinointia. Tavoitteena on tehdä suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista tunnetumpi osa Suomi-kuvaa maailmalla ja nostaa Suomi houkuttelevaksi ruokamatkailumaaksi.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.