Suomen Mestarikoulun 2022 -kilpailun voitto Turkuun

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Voiton vei Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta. Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.

Toinen sija Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Alessandro-Geron on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja Dzianis ”Denis” on toisen vuosikurssin opiskelija maahanmuuttoryhmästä. 

Kolmossija Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK

Nelossija Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki

– Finaalissa kilpailijat puhkesivat kukkaan. Keskittyminen oli tapissa ja nyt tehtiin tosissaan kilpailuannoksia kuin ammattilaiset, hehkuttaa päätuomari Sasu Laukkonen tuomariston päätöstä.

Mestarikoulu 2022 kumppaneiden myöntämät erikoispalkinnot

Paras jälkiruoka (Valrhona)

Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo

Paras yhteistyö (Arla)

Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo

Paras ulkonäkö (E.Ahlström)

Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo


– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa, tilanne on pahentunut edellisestä vuodesta koronan myötä. Töitä olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Myös alan oppilaitoksilla on ollut vaikeuksia saada aloituspaikat täytettyä. Kilpailulla haluamme lisätä kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattaa alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

– Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, sanoo Riikka Kannas. 

Kilpailun tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaista

Kilpailuiden päätuomarina toimikeittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen, Ravintola Ora Tuomaristossa istuivat Suomen eturivin ammattilaisia kuten keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko KaukonenLinnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä. 

Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun pystyi osallistumaan kaikki halukkaat ilman ikärajaa.

Mestarikoulu 2022 -kilpailun järjesti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Electrolux, Gastro Helsinki, Kespro, ArlaPro, Noho, E.Ahlström, Pouttu, Medanta, PNM Gourmet ja Kiilto kanssa.

Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa

18.-20.5.       FIN-EST Gastro Champion 2022 
18.-19.5.       Mestarikoulu-kilpailu         
20.5.              Seafood chef -kilpailu         
20.5.              Osterinavauksen suomenmestaruus