Raisio Oyj:n tutkimussäätiön vuoden 2023 stipendit

Raisio Oyj:n tutkimussäätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, joka liittyy ensisijaisesti elintarvikkeiden sekä niiden ainesosien kehittämiseen, ominaisuuksiin ja tuotantomenetelmien kehittämiseen. Myös elintarvikkeiden ja elintarvikeainesosien tuoteturvallisuuteen ja elintarvikkeiden kaupallistamiseen liittyvät tutkimukset kuuluvat säätiön toimintapiiriin.

Säätiö on viime vuosina toteuttanut tavoitteensa myöntämällä henkilökohtaisia palkka-apurahoja tohtorintutkintoon tähtäävään jatko-opiskeluun. Lisäksi säätiö järjestää ajankohtaisia seminaareja ja jakaa tunnustusstipendejä hyville pro gradu -töiden tekijöille.

Raisio Oyj:n tutkimussäätiö on vuonna 2023 jakanut seitsemän pro gradustipendiä. Yhden stipendin arvo on 500€.

Itä-Suomen yliopiston stipendien saajat:

Moona Partanen, maisterintutkielma: Kaupallisten kalaproteiinien aistinvarainen profilointi ja haihtuvien hajuaktiivisten yhdisteiden tunnistus

Katarina Sulkula, maisterintutkielma: Korkeapainekäsittelyn vaikutus lämmin- ja kylmäsavukirjolohen proteiinien in vitro -sulavuuteen ja aistinvaraisiin ominaisuuksiin

Turun yliopiston stipendien saajat:

Telma Kuuslampi, maisterintutkielma: Omenan kypsyyden vaikutus Colletotrichumin aiheuttaman mätälaikkutaudin ilmenemiseen ja etenemiseen varastoidussa omenassa

Pihla Pyykkönen, maisterintutkielma: Itämeren rakkohaurun (Fucus vesiculosus) metabolomiikka 1H NMR-spektroskopialla

Helsingin yliopiston stipendien saajat:

Elina Kovasin, maisterintutkielma: Prosessihygienian optimointi juomatehtaassa

Maiju Pajula, maisterintutkielma: Lypsylehmän painonmuutosten yhteys peräkkäisten tuotoskausien terveyteen

Annika Söderholm-Emas, maisterintutkielma: Utvärdering av effekten av att lägga till trindsädesslag i finska växtföljder (Palkokasvien lisäyksen vaikutuksen mallintaminen suomalaisessa viljelykierrossa)