Juustoportille tuplakultaa Itävallasta

Jalasjärveläinen Juustoportti on voittanut kaksi kultamitalia Tirolissa lokakuussa järjestetyssä kansainvälisessä Käsiade-juustokilpailussa. Voittajajuustot ovat aikaisemminkin kansainvälisesti palkitut Brandy-pähkinäjuusto, sekä Vuohen Grand Reserve. Kilpailussa oli satoja juustoja useista eri Europan maista. Juustoportti oli ainoa suomalainen meijeri palkittujen joukossa.

“Kansainvälinen tunnustus tuntuu erittäin hyvältä! Otamme nämä kultamitalit vastaan kiitollisena ja kiitoksena vuosien työstä”, iloitsee Juustoportin juustomestari Ville Kuivinen ja jatkaa ”Keski-Euroopasta saatu oppi ja vuosien kehitystyö ovat johdattaneet meitä kohti maailman kirkkainta kärkeä. Suomalaisella sisulla ja nöyrällä asenteella pääsemme kohti tavoitettamme.”

Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari uskoo tunnustusten auttavan myös vientimarkkinoilla ”Tämä on hieno uutinen! Olimme kovassa sarjassa perinteisten juustontekijämaiden kotikentällä, joten kyllähän ne voitot kertovat meidän juustojen erittäin korkeasta laadusta! Meillä on ammattitaitoinen ja intohimoinen henkilökunta, sekä mahtavat asiakkaat ympäri Eurooppaa, tästä on hieno jatkaa. ” kiittelee Keski-Kasari.

Juustoportin erikoisjuustot ovat pitkään kypsytettyjä kellaroituja juustoja, jotka valmistetaan käsityönä Jalasjärven liikenneaseman yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa ja kypsytetään aidossa juustokellarissa. Juustoportti vie juustoja Eurooppaan ja yhtiö kommentoi Saksan ja Alankomaiden olevan sen päävientimarkkinat juustojen osalta tällä hetkellä. Juustoportti aloitti laajamittaisemman viennin 2015.