Koronapandemia muuttaa pakkaustrendejä

eMBA, merkonomi Petri Eskelinen on nimitetty uudeksi Sealed Air Oy:n avainasiakaspäälliköksi.  Hän aloitti 1.4.2020. Hän vasta elintarvikepakkausmateriaalien ja -järjestelmien myynnistä Suomeen sekä teknisenpalvelun koordinoinnista.

Petrillä on laaja yli 15 vuoden kokemus elintarvikepakkaamisesta.  Hän toimi viimeiset 5 vuotta Faerch’lla vastaten asiakkaista ja jälleenmyyjistä Suomessa ja Baltiassa.

–Tässä työssä pitää käydä aktiivista vuoropuhelua asiakkaiden kanssa. He tuntevat oman tuotteensa vaatimukset pakkaukselle ja meidän tehtävämme on auttaa heitä tuotteen suojaamisessa.

Koronapandemia on nopeasti muuttanut maailmaa, myös trendejä.

– Kuukausi sitten olisi sanonut, että ympäristötietoisuus on pakkausalan vahvin trendi. Turvallisuus ja laatu ovat nyt pinnalla, mutta toki vastuullisuus ja ympäristöasiat tulevat hyvänä kakkosena perässä, kertoo Eskelinen.

Sealed Airin tehtaat ja logistiikka toimivat hyvin, mutta erityisiä varmuusvarastoja Suomessa ei ole. Elintarvikealalla pakkausmateriaalien ostajat ja kotiinkutsujat ottavat nyt ”löysät pois”.

– Yritykset miettivät nyt enemmän omaa selviytymistään, riittäväthän pakkaukset? Tuotteita kutsutaan päivä etuajassa tai määrä 1,5 kertaisena, kuvailee Eskelinen.

Eskelinen asuu vaimon, kahden teini-ikäisen poikansa ja kolmen kääpiösnautserin kanssa.

– Ei tässä ole viime vuosina paljoa kerennyt harrastamaan, kun työ on vaatinut paljon matkustamista. Luen ja seuraan moottoriurheilua, Eskelinen kertoo vapaa-ajastaan.

Nimityksiä

  • KTM Ilkka Alarotu on nimitetty SOK Liiketoimintaan uutena vastuualueenaan Viron ja Pietarin alueen marketkauppa. Alarotu aloittaa Viron marketkaupasta vastaavana johtajana 4.5.2020 ja Pietarin marketkaupasta vastaavana johtajana 1.1.2021.
  • KTM Pekka Haverinen on nimitetty SOK Liiketoimintaan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi.
  • Olvi-säätiö on lahjoittanut Itä-Suomen yliopistolle viisivuotisen professuurin, jonka alana on elintarvikkeet ja terveys. Tehtävään on nimitetty kutsusta professori Marjukka Kolehmainen.
  • ETM Sami Syrjälä on aloittanut Leipurin Oyj:llä tehtävässä Key Account Manager Team Leader
  • Insinööri Jari Nisula aloittanut Globe Hope Oy:ssä tehtävässä Zero Waste Project Manager.
  • ETM Laura Sormunen on perustanut ravitsemus- ja elämäntapaohjausta tarjoavan Minä voin -yrityksen.