Kumppanisisältö: Berner Oy

Kestävällä elintarviketuotannolla puolustetaan huomista – suuntaa näyttää perheyhtiö Berner

Berner on yli satavuotias suomalainen perheyhtiö, jonka portfolioon kuuluu mittava määrä kuluttajille tuttuja tuotteita. Mutta harva tietää, miten monessa elintarvikkeiden tuotannon taitekohdassa Berner on mukana. Matka alkaa pellolta Viljelijän Avena Bernerin tukemana, elintarvikkeiden analysoinnin hoitaa Berner Pro ja Teollisuuden Bernerin tuotteet viimeistelevät elintarvikkeet optimaalisiksi.

Kaikkea Bernerin toimintaa ohjaa Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma, jonka tinkimättömänä päämääränä on huolehtia ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista ja tuotteiden vastuullisuudesta sekä varmistaa olemassaolomme tarkoituksen eli Huomisen puolustamisen mukaisesti,  että meillä kaikilla on hyvä olla ja elää vielä 100 vuoden päästäkin.

Lue tästä, kuinka Viljelijän Avena Berner, Teollisuuden Berner ja Berner Pro puolustavat huomista joka päivä.

Kestävän ja kannattavan kasvintuotannon puolesta

Kotimainen ruoantuotanto on hyvin arvostettua. Berner on ollut mukana suomalaisen viljelijän työssä liki 90 vuoden ajan ja tänä aikana liiketoiminnon tehtävänä on hyvällä ammattitaidolla ja ratkaisuilla auttaa kotimaista kasvintuotantoa puhtaiden ja laadukkaiden raaka-aineiden kasvattamisessa suomalaisille elintarvikeyrityksille.

Tämän päivän ja huomisen viljelyn puolustaminen alkaa jo pelloilta: peltojen kasvukuntoa ja viljelyn monimuotoisuutta parannetaan keskittymällä ratkaisuihin, joiden avulla kasvintuotanto on kestävää ja kannattavaa. 

Viljelijän Avena Bernerin toiminnassa ja tuotekehityksessä alan uusin tutkimus ja käytännön työ kulkevat tiivisti käsikädessä. Konkreettinen esimerkki tästä on kiertotaloustuotteiden kehittäminen. Se on yksi keskeisimmistä Viljelijän Avena Bernerin liiketoiminnan strategisista tavoitteista, sillä se luo pohjan tulevaisuudelle, jossa kierrätysraaka-aineiden käyttö ja hiilipäästöjen sitominen sekä vähentäminen ovat arkipäivää myös alkutuotannossa.

Elintarvikeanalytiikka takaa turvallisuuden ja hillitsee hävikkiä

Suomessa voimme olla ylpeitä ruoan puhtaudesta ja turvallisuudesta. Berner Pro kantaa kortensa kekoon ja toimittaa elintarviketeollisuuteen Foss Analytics -laitteistoja tuotantoprosesseihin ja laadunvalvontaan. Laitteistoilla varmennetaan myös elintarvikkeiden turvallisuus muun muassa bakteeri- ja vierasesinemäärityksillä.

Analysoitavia tuotteita ovat maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteet sekä rehut ja eläinruoat, joista tyypillisesti määritetään rasva-, proteiini-, hiilihydraatti- ja kuiva-ainepitoisuudet.  Uusia applikaatioita kehitetään jatkuvasti ja uusimpana kasvipohjaisten juomien, kuten kaurajuoman ja erilaisten kaurapohjaisten tuotteiden analysointi.

”Turvallisuuden varmistaminen kuuluu olennaisesti laadunvalvontaan jo tuotantoprosessin alussa, läpinäkyvyyden takaamiseksi laitteet myös tallentavat kaikki tulokset pysyvästi”, toteaa Bernerin asiantuntija Jari Mäkelä.

Berner Pro vastaa myös Foss Analytics -laitteistojen huolloista ja päivityksistä. Tuotannon turvaamisessa on olennaista, että elintarvikeanalytiikkalaitteistot ovat jatkuvasti toimintakunnossa. Laitteistoihin on myös saatavana erinomaisia applikaatioita, joiden käyttöön ja kehittämiseen Berner tarjoaa tukea.

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa tuotannon suunnittelua ja kiertotalouden liiketoimintamallien mukaista. ”Asianmukaiset laitteistot, jotka tukevat tuotantoprosesseja ja tuotekehitystä, mahdollistavat myös raaka-aineiden ja sivuvirtojen tehokkaan käytön”, sanoo Business Manager Jussi Jaatinen.

Berner tarjoaa kokonaisvaltaiset ratkaisut laboratorioille

Kestävä kehitys elintarvikeraaka-aineiden selkeä trendi

Teollisuuden Bernerin tuoteportfoliosta löytyy raaka-aineita, peruskemikaaleja ja lisäaineita elintarvikevalmistajien tarpeisiin.

Teemme toimittajakumppanien ja asiakkaiden kanssa tuotekehitysyhteistyötä ja seuraamme tarkasti alan kehitystä. Terveellisyys, kestävällä tavalla tuotetut elintarvikkeet ja kasviperäiset raaka-aineet elintarvikkeiden valmistuksessa ovat lisääntyvä trendi ja siihen panostetaan jatkuvasti.

Arvostamme pitkäaikaisia toimittajasuhteita ja etsimme myös jatkuvasti jo olemassa olevien lisäksi uusia valmistajia, raaka-aineita ja ratkaisuja. Valinnan taustalla on huolellinen prosessi: laatu, jäljitettävyys, elintarviketurvallisuus, kestävä kehitys ja tuotannon eettisyys ovat tekijöitä, joista ei tingitä.

Hyvänä esimerkkinä tällaisesta yhteistyöyrityksestä on saksalainen perheyritys GNT International BV, jonka tuotteita olemme myyneet Suomessa jo yli 20 vuotta.

GNT on nykyään maailman johtavia värjäävien elintarvikkeiden valmistajia ja heidän tuotteitaan myydään 65 maassa. Yrityksen perustaja sai ajatuksen elintarvikkeiden värjäämisestä elintarvikkeilla ja halusi kehittää tavan tehdä se mahdollisimman kestävällä tavalla. Tuloksena on nyt jo vuosikymmeniä markkinoilla oleva tuotesarja EXBERRY®. Tuotteet ovat värjääviä elintarvikkeita, eli vihannes- hedelmä ja kasvitiivisteitä, joiden valmistusprosessissa käytetään liuottimena vain vettä.

Otahan yhteyttä!

Ulla Kommeri

Markkinointipäällikkö, Viljelijän Avena Berner

ulla.kommeri@berner.fi, 040 618 4020

Jussi Jaatinen

Business Manager, elintarvikeanalytiikka

jussi.jaatinen@berner.fi 040 500 3442

Anna-Mari Rojas

Myyntipäällikkö, elintarviketeollisuus, elintarvikkeiden raaka-aineet ja lisäaineet

anna-mari.rojas@berner.fi 020 791 4332

Viljelijän Avena Berner

Teollisuuden Berner

Berner Pro

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu suomalainen perheyritys. Toimintamme kattaa oman tuotekehityksen ja tuotannon, maahantuonnin, myynnin ja markkinoinnin sekä tehokkaat palvelut tuote- ja toimitusketjun hallintaan. Monialaisesta tuotevalikoimasta vastaa kuusi liiketoiminta-aluetta: Kuluttajatuotteet, Vapaa-ajan tuotteet, Teollisuus, PRO, Maatalous ja Koneet. Toimimme Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.

Yksi vahvuuksistamme on kotimainen tuotekehitys ja tuotanto. Tuotteemme kehitetään pääkonttorimme laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä ja valmistetaan Heinävedellä, jossa työllistämme 60 henkilöä ollen paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.