3D- ja AR-teknologioilla voidaan tehostaa sisälogistiikkaa
Elintarvikealalla hyötyjä saa myös hygieenisestä suunnitteluprosessista.
Prosessien, varastoiden ja tilojen AR- (augmented reality, lisätty todellisuus) ja 3D-mallinnuksesta on apua, kun koneiden tai laitteiden sijoittelussa tarvitaan muutoksia, materiaalivirtojen kulkua halutaan sujuvoittaa tai kun mietitään, miten uusia tiloja voisi hyödyntää tehokkaasti.
Mallinnuksen etuja ovat suunnittelun nopeutuminen perinteiseen suunnitteluun verrattuna, olennaisten kehityskohteiden selkeämpi erottaminen ja käsittely sekä mallinnuksien jakaminen ja työstäminen paikasta riippumatta.
Sisälogistiikan kannalta tällaisesta mallinnuksesta on erityisesti hyötyä, kun halutaan varmistaa, että materiaalivirrat kulkevat mahdollisimman tehokkaasti ja samassa tilassa olevat eri toiminnot on sijoitettu oikein suhteessa toisiinsa.
Mallinnuksella voidaan tunnistaa pullonkauloja, visualisoida toimintojen tarvitsemia tiloja ja laitteita sekä määrittää niiden suuntia. Myös työntekijöiden käyttämät reitit voidaan huomioida suunnittelussa.
...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia
Svenska livsmedelsforskare: Använd inte begreppet ”ultraprocessat”
Tutkimuksen ja yritysten yhteistyöllä potkua kotimaiseen kalatuotantoon
Pohjoismainen kaura valloittaa maailman kosmetiikkamarkkinoilla
Kumppanisisältö: Go On