Kehityshaasteina maku ja vatsaystävällisyys
Tutkimus- ja kehityspäällikkö Oskari Malmivirta kehittää kasvisproteiinituotteita Raisiolla.
Miten päädyit opiskelemaan elintarvikealaa?
Ylioppilaskirjoitusten jälkeen olin ensin kiinnostunut biotekniikasta ja suoritin Turun ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikkaa insinöörin (AMK) tutkinnon. Elintarvikeala alkoi vetää puoleensa, joten hain Turun yliopistoon, josta valmistuin elintarvikekemian maisteriksi. Kaiken kaikkiaan alan opintoihin kului noin seitsemän vuotta. Eivät opinnot kuitenkaan välttämättä vielä tähän lopu: väitöskirjan tekemisen mahdollisuutta ei ole poissuljettu.
Millaisissa tehtävissä olet toiminut Raisiolla?
Aloitin vuonna 2018 tuotekehittäjänä. Sain heti alkuun ison vastuun Elovena– ja Benecol-brändien kaurapohjaisten tuotteiden kehitystyössä – Raisio oli rakentamassa uutta kaurapohjaisten tuotteiden valmistukseen tarkoitettua tehdasta juuri tuolloin.
Nykyisessä tehtävässäni vastaan muun muassa Härkis-tuotemerkin alla valmistettavien kasviproteiinituotteiden tutkimuksesta...
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksi