Voisiko Suomi ottaa mallia Virosta korkealaatuisten private label -tuotteiden viennissä? FINLABEL-hankkeen päätösseminaari toi esiin yllättäviäkin oppeja. Kaupallinen ajattelu ja asiakaslähtöisyys on tuotava tekemisen keskiöön, kuten etelänaapurissamme jo tehdään.Lue lisää
Lokakuun viimeisenä päivänä järjestetään ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari. Finlandia-talolla Helsingissä toteutettavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, LUKE, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Elintarviketeollisuusliitto,…
Turun yliopiston elintarviketekniikan tuore tutkimus selvitti vatsaystävällisenä vaihtoehtona markkinoidun A2-maidon ja proteiinipilkotun laktoosittoman maidon vaikutuksia suoliston hyvinvointiin ja tulehdusarvoihin. Tutkimuksen mukaan laktoosi-intolerantikot sietivät proteiinipilkottua laktoositonta maitoa paremmin kuin A2-maitoa, ja laktoosia sietäville molemmat maidot sopivat yhtä hyvin.
TtM Hany Ahmed tutki, miten elämäntavat vaikuttavat ihmiskehon aineenvaihduntatuotteisiin. Tutkimus osoittaa, että eri tekijät, kuten alkoholin käyttö ja ravinto, muokkaavat yksilöllisesti elimistön aineenvaihduntaa ja erityisesti niin sanotun suoli-aivoakselin kannalta keskeisiä yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa myös mielenterveyteen.
Helsingin yliopiston, THL:n ja Luonnonvarakeskuksen yhteisessä Leg4Life-tutkimushankkeen politiikkasuosituksen julkistustilaisuudessa esiteltiin tuloksia toukokuussa 2024 julkisille ruokapalveluyrityksille toteutetusta kyselystä palkokasvien käytöstä.
Keväällä julkaistussa yhteiskuntapolitiikan alan väitöskirjassani1 kysyin, miten kestävyyttä tulkitaan ruokajärjestelmässä toiminnan tasolla, mitä painotuksia sille annetaan, ja miten toimet otetaan vastaan; miten hyväksytään ja normalisoidaan?
Suomalainen koulu- ja oppilaitosruokailu on kansainvälisesti ainutlaatuinen järjestelmä, joka tarjoaa päivittäin maksuttoman, ravitsemussuosituksiin perustuvan aterian jokaiselle oppilaalle. Käytännön toteutuksessa on kuitenkin haasteita, jotka vaikuttavat oppilaiden ruokailutottumuksiin ja hyvinvointiin.
Mehuja valmistava Eckes-Granini Finland Oy on panostanut johdonmukaisesti energiansäästöön päättyvällä energiatehokkuussopimuskaudella. Tuotantoinsinööri Ilari Suomalainen Eckes-Granini Finlandilta kertoo, että merkittävimpiä kokonaisuuksia…
Vapaaehtoisuuden periaate pysyy, mutta tavoitteet kiristyvät.
Evästeiden hallinnointi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.