
Viking Malt ja Improvin’ yhteistyöhön – tavoitteena päästövähennykset mallasohran alkutuotannossa
Suomalainen maltaiden valmistaja Viking Malt ottaa käyttöön uuden päästövähennystyökalun, jonka on kehittänyt ruotsalainen teknologiayhtiö Improvin’. Uuden tekoälypohjaisen työkalun avulla Viking Malt pystyy laskemaan mallasohran hiilijalanjäljen, vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja edistämään luonnon monimuotoisuutta mallasohran alkutuotannossa. Monivuotiseen hankkeeseen osallistuu yli 1200 viljelijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Liettuassa.
Viking Malt on asettanut tavoitteekseen vähentää omien toimintojensa kasvihuonekaasupäästöjä 42 prosenttia vuoteen 2030 mennessä (Scope 1 ja 2 -päästöt).
Suurin osa Viking Maltin kokonaispäästöistä, 87 %, koostuu kuitenkin Scope 3 -päästöistä, jotka syntyvät yrityksen omien toimintojen ulkopuolella, pääasiassa alkutuotannossa. Monien Viking Maltin asiakkaiden asettamat päästötavoitteet kattavat myös Scope 3 -päästöt.
Viking Malt haluaa tukea asiakkaitaan Scope 3 -tavoitteiden saavuttamisessa ja on sitoutunut tekemään yhteistyötä mallasohrantoimittajiensa kanssa tunnistaakseen päästövähennyskohteita ja mukauttaakseen omia prosessejaan kestävämmiksi.
Koska Viking Malt hankkii mallasohraa yli 1200 viljelijältä Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Puolasta ja Liettuasta, päästövähennysratkaisujen on oltava helposti skaalautuvia.
Annika Wilhelmson, Viking Malt Groupin kestävän kehityksen, innovaatioiden ja markkinoinnin johtaja: “Viljelijät ovat avainasemassa kestävän kehityksen työssämme. Tämän uuden yhteistyön myötä yli 1200 viljelijää eri puolilla Eurooppaa saavat konkreettisen työkalun, joka tukee heitä ilmaston kannalta kestävään viljelyyn siirtymisessä. Saman työkalun avulla me voimme seurata ja validoida heidän toimenpiteidensä vaikutuksia ja edistää yhteistyötä ympäristökuorman vähentämiseksi.”
Uusi päästövähennystyökalu antaa Viking Maltille yksityiskohtaisen yleiskatsauksen tilojen kestävän kehityksen tasosta. Työkalu hyödyntää automatisoitua tiedonkeruuta, minkä ansiosta viljelijöiden raportointi muuttuu nykyistä helpommaksi ja nopeammaksi. “Haluamme, että viljelijät voivat keskittyä kestävään ja kannattavaan viljelyyn aikaavievän raportoinnin sijaan”, Annika korostaa.
Viking Malt saa työkalusta runsaasti yksityiskohtaista tuotantoketjua ja biodiversiteettiä koskevaa tietoa ja pystyy laskemaan mallasohralle tarkan hiilijalanjäljen alkutuotannon raakadataan pohjautuen. Tämä tieto on jaettavissa Viking Maltin asiakkaiden kuten panimoiden, tislaamoiden ja elintarvikevalmistajien kanssa.
Viking Malt odottaakin läpinäkyvän tiedonjaon saavan aikaan myönteisiä muutoksia koko alalla.
Annika Wilhelmson: “Koko elintarvike- ja panimoala pyrkii ympäristön kannalta kestävämpää tuotantoa kohti. Onnistuminen edellyttää yhteistyötä halki koko arvoketjun, ulottuen myös sen ulkopuolelle. Toivomme voivamme toimia suunnannäyttäjinä ja innostaa kumppaneitamme ja asiakkaitamme matkalla tavoiteeseen.”
Improvin’ toimitusjohtaja Niklas Wallsargård lisää: “Olemme ylpeitä ja innoissamme yhteistyöstä Viking Maltin kanssa. Viking Malt on vahva perheyritys, joka on sitoutunut edistämään kestävää vaikutusta mallastuotteidensa avulla. Uskon, että yhdessä voimme saada aikaan merkittävän muutoksen tällä alalla.”
Suosittelemme artikkelia

Satelliittikuvat auttavat Pauligia kasvattamaan maukasta ja ympäristöystävällistä ruokaa

Uudenlaista liiketoimintaa ilmastotyön tueksi

Viking Maltin uuden mallastamon avajaisjuhla Lahdessa
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella

Hyperlokaalia viskiä Helsingistä – myös ohramallasta kotikaupungista
