
Pohjoismainen kaura valloittaa maailman kosmetiikkamarkkinoilla
Fazerilla on vahva perintö elintarviketuotannossa, ja nyt yritys suuntaa myös uusille markkinoille tarjoten kasvipohjaisia ainesosia kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Fazer valmistaa kosmetiikkatuotteisiin soveltuvaa ksylitolia ja kauraöljyä, joiden raaka-aineena käytetään pohjoismaista kauraa. Ainesosia hyödyntävät jo monet suurimmat kosmetiikkayritykset Pohjoismaissa. Yhtiön teknologiayksikkö Fazer Foodtech kehittää kasvipohjaisista raaka-aineista luonnollisia ja ympäristöystävällisiä ainesosia innovatiivisen teknologian avulla.
Vastatakseen ympäristöystävällisten ja luonnollisia ainesosia sisältävien kosmetiikkatuotteiden kysyntään Fazer yhdistää innovatiivista teknologiaa ja kasvipohjaisia raaka-aineita ja tarjoaa ainesosia kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Fazerin kosmetiikka- ja hygieniatuotteisiin soveltuvat ksylitoli ja kauraöljy valmistetaan pohjoismaisesta kaurasta, joka sisältää runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja ja fytokemikaaleja. Ainesosat rauhoittavat, suojaavat ja kosteuttavat ihoa, hiuksia ja kynsiä ja ovat näin ollen ihanteellinen valinta luonnollisia ja vastuullisia kosmetiikka- ja hygieniatuotteita suosiville.
Kauraa ravintoaineineen on käytetty kauneudenhoidossa jo tuhansien vuosien ajan, mutta synteettisten ainesosien vallatessa markkinat luonnonmukaisemmat ainesosat jäivät taka-alalle. Kuluttajat ovat yhä tietoisempia synteettisten ainesosien haitallisista vaikutuksista sekä ympäristölle että terveydelle ja vaativat yrityksiltä parempia vaihtoehtoja sekä läpinäkyvyyttä raaka-aineiden ja tuotekehitysprosessien osalta.
Ainutlaatuisia kasvipohjaisia ainesosia pohjoismaisesta kaurasta
Fazer tukee kauneudenhoitoalan standardeja ja tarjoaa kahta tuotetta, kauraöljyä ja ksylitolia, jotka voidaan helposti sisällyttää kosmetiikka- ja hygieniatuotteisiin.
Kauraöljyn hyödyt ihonhoidossa perustuvat sen luontaiseen antioksidanttivaikutukseen sekä hyvään rasvahappokoostumukseen. Kauran rasvahapoista tärkein on linolihappo, joka tehostaa ihon keramidien eli luontaisten rasvayhdisteiden muodostumista ja siten parantaa ihon suojakerroksen toimintaa ja kosteuden säilymistä iholla. Kauraöljy sisältää myös runsaasti E-vitamiinia, jonka antioksidanttivaikutus suojaa ihoa ulkoa päin uhkaavalta hapettumisstressiltä, kuten ilmansaasteiden ja UV-valon vaikutukselta.
Fazer Xylitol®, maailman ensimmäinen kaurasta valmistettu ksylitoli, soveltuu hyvin ihonhoitotuotteisiin, sillä se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Ksylitolilla on antibakteerinen, haitallisten mikrobien lisääntymistä estävä vaikutus. Se tehostaa ihon suojakerroksen palautumista ja uudistumista sekä auttaa säilyttämään kosteuden iholla. Lisäksi ksylitoli myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja voi vähentää punoitusta estämällä verisuonituksen lisääntymistä iholla.
Fazer on arvostettu yhteistyökumppani kosmetiikkamarkkinoilla
Kosmetiikkamarkkinoilla etsitään jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia raaka-aineita, joiden avulla voidaan vastata vastuullisesti valmistettujen ainesosien kysyntään. Fazerin kanssa yhteistyötä tekevät yritykset, kuten Lumene, Berner ja Nordic Beauty Inc, käyttävät useissa tuotteissaan Fazerin kauraöljyä ja ksylitolia.
”Kuluttajat ovat yhä tietoisempia kestävästä kehityksestä ja vaativat yksityiskohtaista, tieteellistä tietoa sekä avoimuutta käytetyistä ainesosista. Haluamme korostaa ainesosiemme laatua ja pohjoismaista alkuperää – ensiluokkaiset kosmetiikkatuotemerkit ovat kehuneet meitä luotettavaksi kumppaniksi, sillä olemme sitoutuneet avoimuuteen ja kestävään kehitykseen”, sanoo Fazer Foodtechin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jenny Andersson Collby.
Fazerin kasvipohjaisten ainesosien käytön laajentaminen kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden markkinoille on osoitus yrityksen vankkumattomasta sitoutumisesta vastuullisuuteen. Suurin osa pohjoismaisesta kaurasta, josta Fazer Xylitol® ja Fazer kauraöljy valmistetaan, viljellään lähellä Fazerin omia tuotantolaitoksia. Ainesosien valmistuksessa kauranjyvät käytetään kokonaisuudessaan. Ksylitolia jalostetaan patentoidulla kiertotalousinnovaatiolla kauramyllyn aiemmin hävikiksi jääneistä kauran kuorista. Kauraöljy uutetaan käyttämällä hellävaraista, liuotinvapaata CO2-uuttoa. Valmistusprosessista jäljelle jäävä kaurankuorimassa hyödynnetään bioenergian tuotannossa, näin mahdollistaen tuotantoprosessille mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.
AVAINTIEDOT
- Fazer valmistaa pohjoismaisesta kaurasta kosmetiikka- ja hygieniatuotteisiin soveltuvia ainesosia, joita tarjotaan alan yrityksille.
- Pohjoismainen kaura sisältää runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja ja fytokemikaaleja, jotka rauhoittavat, suojaavat ja kosteuttavat ihoa, hiuksia ja kynsiä, ollen näin ihanteellinen valinta luonnollisia ja vastuullisia kosmetiikkatuotteita suosiville.
- Fazer kauraöljy uutetaan käyttämällä hellävaraista, liuotinvapaata CO2-uuttoa.
- Fazer kauraöljyn hyödyt perustuvat kauraöljyn luontaiseen antioksidanttivaikutukseen sekä hyvään rasvahappokoostumukseen. Kauraöljyn sisältämä linolihappo tehostaa ihon keramidien eli luontaisten rasvayhdisteiden muodostumista ja siten parantaa ihon suojakerroksen toimintaa ja kosteuden säilymistä iholla. Kauraöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, jonka antioksidanttivaikutus suojaa ihoa ulkoa päin uhkaavalta hapettumisstressiltä, kuten ilmansaasteiden ja UV-valon vaikutukselta.
- Fazer Xylitolin® valmistusmenetelmä on patentoitu kiertotalousinnovaatio, jossa kauramyllyn aiemmin hävikiksi jääneet kauran kuoret jalostetaan makeutusaineeksi ja kosmetiikan tehoaineeksi soveltuvaksi ksylitoliksi.
- Fazer Xylitol®, maailman ensimmäinen kaurasta valmistettu ksylitoli, tehostaa ihon suojakerroksen palautumista ja uudistumista sekä auttaa säilyttämään kosteuden iholla. Ksylitoli rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja voi vähentää punoitusta estämällä verisuonituksen lisääntymistä iholla. Lisäksi ksylitolilla on antibakteerinen vaikutus, joten se tasapainottaa ihon mikrobistoa estämällä haitallisten mikrobien lisääntymistä.
Suosittelemme artikkelia

Parempaa rakennetta kauratuotteisiin

Uusi raportti: Ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä vaatii järeämpiä toimia

Uutta tietoa kauraleivän laatuun vaikuttavista tekijöistä

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julki 20. kesäkuuta
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella
