
Ruoka-alan TKI-foorumi kokoontuu 31.10.
Lokakuun viimeisenä päivänä järjestetään ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari. Finlandia-talolla Helsingissä toteutettavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä VTT, LUKE, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Elintarviketeollisuusliitto, Business Finland ja Maa- ja metsätalousministeriö. Kaikki alan toimijat ovat tervetulleita mukaan TKI-foorumin toimintaan ja järjestämään tulevia tapahtumia.
TKI-foorumi on suunnattu kaikille elintarvikealan toimijoille – kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille – jotka ovat kiinnostuneita TKI-toiminnasta ja tutkimusyhteistyöstä ruokajärjestelmään liittyen. Tapahtuman työkieli on englanti, ryhmäkeskusteluja käydään myös suomeksi.
– Kutsumme mukaan myös ruokajärjestelmää liippaavia toimialoja, joten osallistujan ei tarvitse olla varsinainen ruokajärjestelmän toimija, vaan etsimme toimialoja ylittäviä TKI-avauksia ja yhteistyötä, kertoo tutkimuspäällikkö Emilia Nordlund VTT:ltä.
Maaliskuussa järjestetyssä ensimmäisessä TKI-seminaarissa, joka järjestettiin yhteistyössä Valion Food 2.0 -veturin kanssa, oli yli 200 osallistujaa. Vastaavaa osallistujamäärää odotetaan myös lokakuun lopun seminaariin.
Palaute ensimmäisestä seminaarista oli Nordlundin mukaan erittäin positiivista, ja TKI-foorumin kaltainen toiminta nähdään hyvin tervetulleeksi kansallisen yhteistyön edistämiseksi. Erityisesti ruoka-alan väitöskirjatöiden pitching-tyyliset esitykset saivat kiitosta.
– Osallistujilta tuli toiveita alueellisten näkökulmien ja TKI-toiminnan esiin nostamisesta, mikä on huomioitu lokakuun lopun seminaarissa, Nordlund sanoo.
TKI-foorumi pyrkii soveltamaan monipuolisia työmuotoja – etenkin sellaisia, jotka edistävät verkottumista ja yhteiskehittämistä. Verkottumisen osalta seminaarin ohjelma ja tapahtumapaikka suunnitellaan sellaiseksi, että niin sanottuja törmäyspaikkoja ja hetkiä on riittävästi. Yhteiskehittämistä toteutetaan muun muassa ryhmätöiden avulla tulevassa tapahtumassa.
TKI-foorumin on tarkoitus kokoontua vuosittain. Lokakuun seminaarissa on vahva alueellinen fokus. Tapahtumassa jaetaan TKI-kuulumisia useilta alueilta läpi Suomen. Lisäksi yhteiskehittämisosiossa alueellisuus on yksi teema, kun ideoidaan uusia yhteishankkeita muun muassa Business Finlandin rahoittamiin hankkeisiin.
– Toivomme runsaasti osanottajia läpi Suomen – lämpimästi tervetuloa kaikki Helsinkiin! Nordlund toivottaa.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.10.: https://www.lyyti.fi/reg/Finnish_Food_RDI_Forum_6862/fi
Suosittelemme artikkelia

Ruoka-ala kasvuun ja ruokavienti nousuun

Liha-alan koulutus murroksessa

Luken selvitys: ruoka-ala työllistää Suomessa 320 000 henkeä

Elintarviketeollisuuden TKI-tiekartta opastaa leveämmän leivän ääreen

Elintarviketeollisuus laatii TKI-tiekartan ensimmäisenä toimialana Suomessa
