Nimityksiä

Nimityksiä

Vuodenvaihde 2019−2020

 • Kotimaisia Järvikylä-salaatteja ja yrttejä tuottavan Famifarm Oy:n uutena toimitusjohtajana on aloittanut 1.12.2019 aiemmin markkinointijohtajana toiminut Caroline Grotenfelt-Fyhr. Lähes 20 vuotta toimitusjohtajana toiminut Jukka Pehkonen siirtyy toimitusjohtajaksi Famifarm Technology Oy:hyn, joka vastaa kasvihuone- ja tuotantoteknologioiden kehittämisestä ja niiden hyödyntämisestä sekä konserniyrityksissä että niiden ulkopuolella. Uudessa kaupallisen johtajan tehtävässä on aloittanut Kyösti Karhunen. Aiemmin myyntijohtajana toiminut Jaana Heikkilä siirtyy yrityksen markkinointi- ja viestintäjohtajaksi, ja talouspäällikkö Jussi Loimusalo vastaa jatkossa myös tuotannon johtamisesta operaatiojohtajan toimenkuvassa.
  Nicholas Pennanen on aloittanut Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtajana 1.10.2019 alkaen.
  Antti Lauronen on nimitetty Pauligin strategia, markkinointi & innovaatio tiimin Creative Planning & Digital -johtajaksi 8.3.2020 alkaen. DI Lea Rankinen on nimitetty Paulig-konsernin vastuullisuus ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi. Hän aloittaa tässä tehtävässä 1.3.2020. Marika Lindström on nimitetty Pauligin CIO:ksi 7.1.2020 alkaen. Hänellä on laaja kokemus yritysten IT-toimintojen, digitaalisten palvelujen kehittämisen ja muutosohjelmien johtamisesta.
  • DI Kari Salminen on nimetty Walki Group -konsernin varatoimitusjohtajaksi 1.1.2020 alkaen.
  KTM Tuomas Kujala on nimitetty Atria Suomi Oy:n valmisruokaliiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2019.
  • Elintarviketekniikan insinööri, eMBA Petri Kivineva on nimitetty Porin Leipä Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2020 alkaen. Tuotantopäälliköksi Porin Leivän leipomoon on nimitetty kemiantekniikan insinööri Ilmari Kaasinen, kehityspäälliköksi elintarviketeknikko Kimmo Rosenblad ja valmistuspäälliköksi Porin Leivän Sarpin leipomoon Niko Valve.
  ETM Joonas Jokiniemi on aloittanut Maustepalvelun tuotantopäällikkönä 11.11.2019. Hän on työskennellyt aikaisemmin tuotantopäällikkönä ja tuotantojohtajana Six Oy:ssä ja Lihel Oy:ssä sekä kehityspäällikkönä Lihelin ostaneessa Solina Groupissa.
  Juha Ruohola on nimitetty HKScanin lihataseesta ja tilaustoimitusketjusta vastaavaksi johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.
  • Logistiikkainsinööri Arto Pajukko on nimitetty 1.12.2019 alkaen Reinin liha Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän on toiminut Coca Colalla, Nestléllä ja HK Scanilla erilaisissa myynnin johtotehtävissä vastaten viimeksi HK Scanin foodservice-liiketoiminnasta Suomessa. Entinen toimitusjohtaja Mika Jääskeläinen vastaa jatkossa toimitusjohtajana Kalatukku E. Eriksson Oy:n liiketoiminnasta.
  Annica Bresky on nimitetty Stora-Enson toimitusjohtajaksi 1.12.2019 alkaen.
  KTM Marco Villareal on nimitetty Linkosuon Leipomo Oy:n myyntijohtajaksi.
  MMM, agronomi Mikko Rahtola on nimitetty SoilFood Oy:n liiketoiminnan kehityspäälliköksi.
  Jessica Viholainen on nimitetty Mauste-Sallinen Oy:n myyntipäälliköksi 1.10.2019 alkaen vastuualueenaan leipomomyynti.
  KTM Jan Mäkelä on nimitetty Coor Suomen myyntijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 18.11.2019 alkaen. Hänen vastuullaan ovat myynti, markkinointi ja liiketoiminnan kehitys. KTM Ville Annala on nimitetty Coor Suomen talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 18.12.2019 alkaen.
  • Valtioneuvosto on nimittänyt MMM Minna-Mari Kailan maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi ajalle 1.12.2019–31.10.2020. Kaila jatkaa vuoden 2017 alusta aloittamaansa osastopäällikön tehtävän hoitamista, kunnes viran vakinainen haltija Risto Artjoki palaa virkavapaalta.
  ETM Ville Makkonen on nimitetty pienpanimon Maku Brewingin toimitusjohtajaksi 7.10.2019 alkaen. Edellinen toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Jussi Tamminen jää täysipäiväisesti yhtiön palvelukseen ja jatkaa hallituksen jäsenenä.
  Ninnu Laaksonen on nimitetty Adaran myyntipäälliköksi 2.12.2019 alkaen. Tomi Havia on nimitetty display- ja brändipäälliköksi 2.1.2019 alkaen ja Petteri Rekimies tuotannon kehityspäälliköksi 2.1.2019 alkaen.
  ETM, MMM Viivi Wanhalinna on nimitetty Foodwest Oy:n kehityspäälliköksi ja vastuullisuusasiantuntijaksi. Wanhalinna siirtyi Foodwestille osana ATAO Oy:n kanssa tehtyä liiketoimintakauppaa.
  • Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2020 Valio Oy:n toimitusjohtaja Annika Hurme. Varapuheenjohtajaksi on valittu Elonen Oy Leipomon toimitusjohtaja Jari Elonen ja Apetit Oyj:n toimitusjohtaja Esa Mäki.
  • KM Jennie Stenbom on nimitetty SOK Liiketoiminta Oy:n henkilöstöjohtajaksi. Hän vastaa SOK Liiketoiminta Oy:n HR-asioista market- sekä matkailu- ja ravitsemiskauppa-alalla Suomessa, Venäjällä ja Virossa.
  • Amerplastin toimitusjohtajaksi on nimitetty Mark Rooney 14.10.2019 alkaen.
  • MSc. Andriy Kovalchuk on nimitetty VTT:llä tehtävään Senior Scientist tiimiin Protein production 26.8.2019 alkaen, TkT Tomi Mattila tehtävään Principal Scientist tiimiin Flexible sensors and devices 1.9.2019 alkaen ja DI Timo Lind tehtävään Principal Scientist tiimiin Human factors, virtual and augmented reality 1.9.2019 alkaen.
  Jarkko Arrajoki on valittu Suomen uudeksi edustajaksi Euroopan mylly-yhdistyksen (European Flour Milling Association) hallitukseen.
  • FT Kati Hanhineva on nimitetty pohjoisten elintarvikkeiden professoriksi Turun yliopistoon. Raisio Oyj:n tutkimussäästiö on lahjoittanut Turun yliopistolle 500 000 euroa, joilla rahoitetaan professuurin viisi ensimmäistä vuotta.
  • Elintarvikehygienian dosentti, ympäristöterveydenhuollon erikoislääkäri Janne Lundén on nimitetty tammikuussa 2020 elintarviketurvallisuuden riskinhallinnan apulaisprofessoriksi Helsingin yliopioston eläinlääketieteellisessä tiedekunnan, Helsinki One Health -tutkimusverkosossa.
  ELT, dosentti, ympäristöterveydenhuollon erikoiseläinlääkäri Mari Nevas on nimitetty Espoon 1. kaupungineläinlääkärin virkaan. Hän toimii myös Espoon seudun ympäristöterveyden yksikön päällikkönä.
  ELT Annamari Heikinheimo on nimitetty Helsingin yliopiston ihmisten ja eläinten yhteisen terveyden tutkimuksen verkoston Helsinki One Heathin apulaisprofessoriksi.
  ELL Kaisa Kotamäki on aloittanut ETT:n asiantuntijaeläinlääkärinä vastuualueenaan ensisijaisesti Sikava-tietojärjestelmän ylläpito ja kehittäminen, sikojen terveydenhuollon kansallinen koordinointi sekä eläinlääkäreiden, tuottajien ja sidosryhmien konsultointi ja koulutus.
  • Suomen ensimmäiseksi kemian kiertotalouden professoriksi on nimitetty Ari Väisänen Jyväskylän yliopistossa.
  Jenni Järvelä on valittu Talous ja nuoret TATin toimitusjohtajaksi 2.1.2020 alkaen.
  Agronomiliitto ry:n hallitus on valinnut liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi MMM, agronomi Ilkka Pekkalan 1.11.2019 alkaen. Agronomiliiton nykyinen toiminnanjohtaja MMM, agronomi Jyrki Wallin on siirtynyt MTK:n toiminnanjohtajaksi.
  Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2020 on valittu johtaja • • Harri Hovi Kesko Oyj:stä ja varapuheenjohtajaksi toiminnanjohtaja Jyrki Wallin MTK:sta.
  Hanna Laurén on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton kauppapolitiikan johtajaksi 1.3.2020 alkaen.
  VTM Päivi Wood on siirtynyt Kauppakamarin johtavaksi liikenne- ja elinkeinopoliittiseksi asiantuntijaksi Traficomista.
  Petri Vuorio on valittu EU- ja kauppapolitiikan johtajaksi Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimistoon. Hän toimii tällä hetkellä kauppapolitiikasta vastaavana johtajana EK:ssa. Tehtävä Brysselin-toimistossa avautui, kun Taneli Lahti siirtyi takaisin Euroopan komission palvelukseen ja komissaariehdokas Jutta Urpilaisen kabinettipäälliköksi.
  • Tuotantoeläinten neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on valittu asiantuntijaeläinlääkäri Olli Ruoho ETT ry:stä ja varapuheenjohtajaksi alkutuotantojohtaja Juha Nousiainen Valio Oy:stä. Neuvottelukunnan toimikausi on 1.7.2019-30.6.2022.
  VTM Mari Haavisto on valittu EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtajaksi 1.3.2020 alkaen.