Eläkkeelle ja oman yrityksen ohjaksiin

Foodwestin kehityspäällikön tehtävästä 1.2.2021 eläköityvä Eeva-Liisa Häkli jatkaa työuraa omassa yrityksessään.

− Yrittäjyys on kiinnostanut minua aina, mutta aiemmin en ole rohjennut ottaa tätä askelta. On hienoa auttaa yrityksiä ja asiakkaita jonkin ongelman ratkaisemisessa tai uusien asioiden kehittämisessä. Samalla oppii itsekin ja pysyy virkeänä, Häkli kiteyttää.

Hän valmistui maa- ja metsätieteiden maisteri vuonna 1982 viljateknologia pääaineenaan. Lopputyö aihe oli Alkali- ja maa-alkalimetallit ruistaikinan käymisessä. Se liittyi silloin kehitteillä olleen mineraalisuolan käyttöön leivonnassa.

Elintarvikealalle Häkli päätyi, kun serkku ja puoli sukua oli opiskellut Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

− Ajattelin, että työpaikka on varma, kun ihmisten pitää aina syödä. Arvio on osoittautunut oikeaksi: töitä on piisannut!

Häklin ensimmäinen työpaikka oli Saarioinen Oy, jossa hän aloitti tuotekehittäjänä vuonna 1982. Vuosina 1982–2000 hän työskenteli kaikissa Saarioisten yksiköissä aluksi tuotekehityspäällikön ja viimeksi laatupäällikön tehtävissä. Sieltä Häkli siirtyi Foodwestille kesällä 2000.

Foodwestin kehityspäällikkönä hän on vastannut lukuisista kotimaisista ja kansainvälisistä hankkeista, koordinoinut yritysten tuotekehitystä ja vetänyt tuotekehitysprojekteja sekä auttanut omavalvonnan päivittämisessä ja laatujärjestelmien rakentamisessa.

− Viimeisin vetämäni iso hanke on ollut Superhyvä, joka keskittyi hyvinvointituotteisiin.

Yrittäjänä Häkli laatii liiketoiminta- ja projektisuunnitelmia, etsii rahoituskanavia ja hoitaa tuotekehitysprojekteja sekä laatu-, tuoteturvallisuus- sekä lainsäädäntötehtäviä. Hän auttaa muun muassa elintarviketurvallisuusjärjestelmien rakentamisessa, omavalvontasuunnitelman päivittämisessä, auditoinneissa, kartoituksissa ja selvityksissä tai uuden elintarvikeyrityksen perustamisessa.

− Työssä uuden oppiminen on tärkeää; rutiinit eivät kiinnosta. Omassa elämässä tärkeitä ovat läheiset ihmiset, luonto, terveys ja mielenrauha.

Muita vuodenvaihteen nimityksiä

 • Janne Sokajärvi on aloittanut Jospakin uutena toimitusjohtajana 4.1.2021. Nykyinen toimitusjohtaja Tarja Heikkilä jatkaa myynti- ja markkinointijohtajana.
 • Rasmus Diesen on nimitetty Arla Suomen liiketoiminnan kehitysjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 11.1.2021 alkaen. Hän on työskennellyt aikaisemmin Arla Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkönä ja Arla Foodsilla liiketoiminnan kehitystehtävissä Isossa-Britanniassa ja Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtajana Tanskassa.
 • SOK:n hallintoneuvosto on valinnut SOK:n uudeksi pääjohtajaksi Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtajan, kauppaneuvos Hannu Krookin. Hän aloitti tehtävässään vuoden 2021 alussa.
 • Noora Salonoja on aloittanut Touchpoint Oy:n toimitusjohtajana 1.1.2021. Aikaisemmin hän työskenteli yrityksen kehitysjohtajana. Touchpointin vuonna 2008 perustanut ja toimitusjohtajana toiminut Outi Luukko jatkaa yrityksen johtoryhmässä ja hallituksen jäsenenä sekä tytäryhtiö Rester Oy:n toimitusjohtajana. Syksyllä 2020 myyntijohtajana aloitti Joni Mäenpää. Arto Pitkänen jatkaa johtoryhmän jäsenenä vastuullaan tuotanto.
 • BBA Maria Hekkala on nimitetty HOK-Elannon uudeksi henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2021 alkaen.
 • VTM Kaisa Soro-Pesonen on nimitetty Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin toimiston päälliköksi 11.01.2021 alkaen.
 • EK:n yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajaksi ja EK:n hallituksen varapuheenjohtajaksi on valittu Pintos Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Pere 1.1.2021 alkaen.
 • Petra Rautio on aloittanut Espresso House Finlandilla tehtävässä Product Coordinator.
 • Kati Murto on nimitetty UPM Raflatacissa tehtävään Director, Brand and Marketing.
 • Tero Helin on aloittanut Kiertokapula Oy:n kehitysjohtajana.
 • Julia Weijola on aloittanut Fazerilla tehtävässä Senior Brand & Category Manager.
 • Jaakko Wanhalinna on aloittanut Cybercom Groupilla tehtävässä Analytics Business Consultant.
 • Sarianna Sammalisto on nimitetty Viestintätoimisto Manifestolla tehtävään Senior Communications Consultant.
 • Mailiina Turanlahti on nimitetty Business Finlandilla tehtävään Senior Director, Business Ecosystems.