
Pakasteherne pomppii leijupakastimen kautta maailmalle
Suomalaista vihreää hernettä on kuvailtu muun muassa pehmeämmäksi, makeammaksi ja vihreämmäksi kuin eteläeurooppalaisia vastineitaan. Italia on yksi suurimmista pakasteherneen vientikohteista, ja sinne on viety suomalaista hernettä jo 70-luvulta lähtien.
Italiassa pakastehernettä myydään sekä vähittäiskauppoihin että elintarviketeollisuuden tarpeisiin, mutta korkeimpien laatuluokkien herneet päätyvät pääasiassa horeca-asiakkaille. Italialaiset ostaisivat hernettä jopa enemmän kuin sitä on tarjolla.
Myös Espanjassa, erityisesti kulinarismistaan tunnetulla Katalonian alueella, suomalainen herne on hyvin arvostettua. Pakastehernettä viedään myös Aasiaan, jossa kysyntä pohjoismaisille vihanneksille on kasvussa.
Koko, kovuus ja epäpuhtaudet määrittävät laadun
Pakastettavat herneet jaetaan kokonsa perusteella kolmeen luokkaan. Pienimmän luokan herneet ovat halkaisijaltaan kuusi millimetriä ja isoimman yli 10,5 millimetriä....
Jäsenenä voit lukea tämänkin artikkelin digilehdestä!
Liity jäseneksiSuosittelemme artikkelia

Herneellä ja solumaataloudella maailmalle

Suomalaisia elintarvikkeita räätälöidään nyt Saksan markkinoille – Vienti alkaa vetämään, kun tuotteet ovat vientivalmiit

Suomalainen KING Konjac voitti maailman parhaan ruokainnovaation palkinnon Pariisin SIAL -tapahtumassa
Kumppanisisältö: Fennopromo / KIKE

Millä suomalainen elintarviketeollisuus kilpailee maailmalla vuonna 2030?
Kumppanisisältö: Go On

Maukasta yhteistyötä henkilöstökumppanuudella
